Nu har Tamara Skutnabb tagit ut A-licensen

I juni flyttade Tamara Skutnabb in i det nybyggda stallet på stallbacken, nu har det börjat fylla på med hästar på träningslistan och från och med idag den 15 september är Tamara Skutnabb nu A-tränare.


Tio hästar finns på träningslistan idag och fler är på väg in i veckan.

Nedanstående text skrev vi som en liten presentation av Tamara när hon flyttade till Östersund och här följer presentationen igen:

Född 1998 i Normandie i Frankrike under den tiden då pappa Erik Skutnabb var tränare i Frankrike. Flyttade till Finland som sjuåring år 2005 och fortsatte sedan till Sverige och Wången år 2017.

Tamara vann sitt första lopp i Finland när hon var 16 år och det bästa året hittills i karriären hade hon 2017 när hon vann tio lopp på 77 starter. Förutom att Tamara sedan hon kom till Sverige har genomgått A-tränarkursen har hon även utbildat sig till Hippolog på Wången.

Det mesta har hon lärt sig av pappa Erik Skutnabb, men hon har även varit runt hos flera tränare och skaffat sig erfarenhet. Bland annat Reijo Liljendahl på Julmyra, Jean Baudron i Frankrike och nu under det senaste året hon hjälpt till hos Robert Bergh, Öystein Tjomsland och Robert Skoglund.

  • Jag vill att mina hästar ska vara välmående och må bra och jag vill bara starta friska och sunda hästar. Alla hästar ska få chansen och jag vill få fram det bästa ur varje individ, berättar Tamara på frågan om hennes träningsfilosofi.

Tamara som pratar fyra språk flytande (finska, svenska, engelska och franska) håller till i det nybyggda stallet på Östersundstravets stallbacke. Hon har just nu tio hästar på träningslistan och det finns plats för fler i stallet.

Hittills i år har det blivit tre tränarsegrar på 30 starter. Hon har både kör- och montélicens och hon finns tillgänglig både som kusk och ryttare på din häst framöver.

Välkommen till Östersundstravet!

Foto: Mikael Wikner.

Publicerad onsdag 15 september 2021.