Fyra Östersundssegrar på Monté SM-dagen

I lördags kördes den fjärde Ponnytravdagen av fem på Östersundstravet 2021 och det var Montè SM och Jämtlands-loppen som var dagens höjdpunkter.


I Monté SM Kat A startade bl.a hemmaekipaget Månstorps Opal med Tindra Olsson som blev målfotoslagen av Romme ekipaget Angel med Patricia H. Hemmingsson i sadeln, segermarginalen var endast cm 2cm.

I Montè SM Kat B hade Östesundarna hela fyra ekipage där Dynar Ess fixade en hedersam 4e plats på nya rekordet 1,53,8a.

Sammanfattningsvis hade Östersund en lyckad dag med hela fyra segrar där första segern för dagen kom i lopp 2 där Castiel med Elsa Löjdahl spårade hela vägen och vann med sju längder. Vi bläddrar sen fram till lopp 7 där Stuffa Runt går från klarhet till klarehet och tar andra raka segern med Johanna Degermark från Nälden i sulkyn. Ekipaget gör en rekordsänkning med hela 7,5 sek.

Segermaskinen Brigg (bilden) tar Östersunds tredje seger för dagen och fjärde årssegern med Emma Englund vid spakarna på nytt rekord med 2,00,5 och vilken dag som helst knäcker Brigg den magiska gränsen på 2 minuter, var så säker.

I dagens avslutande lopp (Lilla Jämtlandsloppet) avgör hemmaekipaget Vikas Rocella och Emma Fahlström loppet redan i inledningen och seglade sedan ifrån med en vinstmarginal på nio längder. Även i detta lopp slogs ett nytt rekord 1,47,2.

Vi vill avsluta med att hylla banpersonalen som gjorde ett jättejobb med banan som medförde massvis med nya rekord.

Den andra Oktober kör Östersundstravet sin femte och sista heldag för året och då är ni hjärtligt välkomna tillbaka till oss.

//ÖPTK

Publicerad tisdag 7 september 2021.