Vinnare av Fyraåringseliten i träning på Östersundstravet

2018 vann Giveitgasandgo Fyraåringseliten på Solvalla på 1.09,5. Nu finns han i träning på Östersundstravet.


Amerikanskfödde Giveitgasandgo (Yankee Glide - Mazda Hanover) inledde karriären i USA och var bland annat sexa i finalen av The Hambletonian som treåring, det år som Perfect Spirit. Som fyraåring gick han i träning till Frode Hamre i Norge och i slutet av april som fyraåring var han tvåa i Olympiatravet på 1.10,4/2140 meter autostart bakom Ringostarr Treb som en månad senare vann Elitloppet på Solvalla. Samma dag som Elitloppet på Solvalla segrade Giveitgasandgo i Fyraåringseliten med 500 000 kronor till vinnaren på 1.09,5 tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn.

Nu är Giveitgasandgo sju år och har varit runt hos flera tränare i Sverige; Thomas Uhrberg, Björn Goop och Wilhelm Paal och senaste starten gjorde han i maj i år då han slutade tvåa på Jägersro på 1.11,3. Därefter har hästen varit till Italien en sväng där han verkat i aveln, men sedan någon månad tillbaka har han tränats igång nere på Jägersro hos Thomas Uhrberg. 

Nu har dock hästen anlänt till Jämtland och ska fortsättningsvis tränas av Oscar Berglund. Hästen har totalt vunnit 15 lopp på 58 starter och har sprungit in 5 710 260 kronor och blir förstås ett spännande tillskott på Östersundstravet och i snabbloppen i Norrland framöver. Ägaren Christoff Racing Invest KB i Vara äger sedan tidigare även No Limit Express i Oscar Berglunds regi. 

Sedan någon vecka tillbaka finns även sjuårige Emile Zola Sisu (Ready Cash - Marque Bluestone) i Berglunds stall. Valacken har sju segrar på 14 starter, bland annat i en Klass II-final på Solvalla på 1.12,2/2140 meter autostart, och har totalt sprungit in 530 131 kronor men har nu inte startat på närmare två år. Äger gör Stall Dalhem som bland annat även äger Seismic Wave hos Timo Nurmos som är favorit i Gulddivisionen på Solänget nu på lördag.

Vi kan även berätta att Tamara Skutnabb som nu har 13 hästar på träningslistan också kommer att få ett spännande tillskott till stallet i nästa vecka. Då anländer tvååriga Point of View som nyligen var femma i Breeders Course-finalen på Jägersro på 1.14,9 till stallet. Det handlar om ett tysktfött tvåårigt sto efter Ready Cash och Pacific Coast som gjort tre starter och sprungit in 98 964 kronor.

Foto på Giveitgasandgo är taget av Maria Holmén på TR Bild.

Publicerad onsdag 13 oktober 2021.