Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 42.

Målsättningen är att kontinuerligt skicka ut information till er aktiva. Nu varvar vi, jag och Mattias Stenby, informationsflödet så mycket vi kan. Varierat innehåll, ibland med bara fakta och ibland med lite tankar och idéer. Syftet är att både ni och vi ska vara så förberedda vi kan oavsett det gäller små eller stora förändringar i vår vardag; på vår fritid, på våra arbetsplatser och inte minst på travet.


Vardagen kan tyckas åter vara normal, men vår omgivning är i allra högsta grad darrig. Smittspridningen ökar i Finland, i Danmark och i England och vi ska inte vara för säkra, även om min egen känsla för stunden är förhållandevis trygg. Första sprutan för våra ungdomar och tredje sprutan för våra äldsta är påbörjad, vilket är bra! Efter diverse tyckande så ligger nu Sverige plötsligt i framkant. Med detta vill jag bara säga att vi fortsatt ska vara försiktiga.

Vår verksamhet rullar på. Inom några områden är vi väldigt bra, inom några är vi kanske bara godkända och inom några lite sämre. Travskolan och verksamheten med våra elever, tillväxten och ökat samarbete med Wången borgar för fortsatt positiv utveckling. Här är vi väldigt bra! Träningsanläggningen är och har otrolig potential, vi ska dock försöka lyfta nivån ytterligare på bland annat Gräfsåsen. Nya delen (backen) ska nu bara sätta sig, därefter fyller vi på med lite mer löpmaterial och sedan får den vila till våren. Det jag inte varit riktigt nöjd med är tempot på renoveringen av hagarna. Orsakerna är många och i sammanhanget ointressanta. Vi gör nu omtag och gör klart första etappen fram till och med longeringsvolten för Kliniken. Därefter ska vi, om vi hinner innan snön, göra klart.

Vi gör nu också mindre justeringar på tilldelning av hagar. Vi kommer sätta upp, där det saknas, nya skyltar. Detta innebär ingen förändring i antalet tilldelade hagar för respektive hyresgäst, bara det geografiska läget. Dessa är stalltillhörighet. Det som varit lite olyckligt är att man tagit ”lediga” hagar efter eget tycke och smak vilket inneburit extra jobb för anläggningen. Men när väl vi satt detta ska det bli bra för alla.

Tävlingsschemat för nästa år är riktigt bra. Vi har alla år jobbat för vår region, att vi inte ska krocka med andra närliggande banor, eller med andra event i Östersund, samt fåså bra dagar som möjligt för alla aktiva osv. Man kan aldrig få exakt som man vill, men till nästa år ser det riktigt bra ut och jag ser med tillförsikt fram emot 2022.

Till sist:
Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS till Fredrik Jonsson, Simb Zacky och Magnus Djuse då ekipaget tog Östersundstravets andra STL-seger i år. Den första tog Per Linderoth med Young King den 12 juni. Bra jobbat!

Almanackan:

Onsdag 20/10: Anmälan till tävlingarna tisdag 26/10

Lördag 23/10: Provlopp (anmäl senast kl 11.00 fredag 22/10)

Tisdag 26/10: Tävlingar med första start kl 17.45

Lördag 30/10: Till Start-projektet på banan med start kl 08.30

Onsdag 3/11: Anmälan till tävlingarna tisdag 9/11 (K-Byggs dag)

/JQ

Publicerad tisdag 19 oktober 2021.