Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 39.

Hästägarna är nu välkomna tillbaka till stallbacken.


I onsdags den 29 september tog svenska myndigheter bort pandemirestriktionerna för publika evenemang.
För travsporten innebär det bland annat att stallbackarna inte längre behöver betraktas som stängda arbetsplatser på tävlingsdagarna. Från och med onsdag är alltså hästägare med starthäst välkomna in på stallbackarna igen. 

Hästägare med starthäst:

Hästägare med starthäst är välkomna tillbaka på stallbackarna från den 29 september, under förutsättning att man kan visa upp en giltig biljett. Se information på Östersundstravets hemsida.

Hästägare med årskort:
Hästägarekort med årsmärke för 2019 och 2020 gäller för entré till stallbacken enligt tidigare regler, under hela 2021. På vissa banor behöver du även en digital dagbiljett. Se information på Östersundstravets hemsida.

Övriga rutiner på stallbacken:
- Tv-intervjuer på stallbacken och på banan kan göras utan särskilda smittskyddsåtgärder.
- Alkotester kan göras utan särskilda smittskyddsåtgärder.
- Travskolan kan ha kurser även under tävlingstid
- Det finns inte längre några begränsningar på publikplatserna.

Lokala begränsningar kan fortfarande förekomma:

Som vi lärt oss de senaste åren kan förhållanden ändras med kort varsel. Om smittskyddsläget kräver det kan myndigheterna återinföra restriktioner och begränsningar. Det kan gälla både nationellt, regionalt och lokalt. Som hästägare kan det vara bra att kolla vad som gäller på den bana du tänker besöka.

I övrigt:
- Vi fortsätter nu med att renovera hagarna utefter stallinfarten. Tyvärr har detta dragit ut på tiden då vi inte fått någon som kunnat göra detta arbete. Nu kör vi igång igen med start på fredag och därefter fortsätter vi på måndag. Målsättningen är att göra klart alla 14 hagar innan snön…

- ”Nya träningsbacken” vid Gräfsåsen börjar ta form och även här fyller vi på med material och förbättrar efterhand. Massorna ska sätta sig och vi hoppas även här att den ska vara körbar inom någon vecka eller två…
- Vi har även fyllt på med grus på skogs- och rakbanan vilket gett bra resultat. Vi vet problemet med marken och höjdnivåerna men åtgärden har gett bra resultat.

- Vi är tacksamma om alla kan HJÄLPA TILL och ”paketera” ensilageplast innan dessa slängs i containern.

- KÖR LÅNGSAMMARE MED ERA FORDON OCH PARKERA PÅ OMRÅDET MED EFTERTANKE!

Till sist:
På torsdag den 7/10 då vi arrangerar V64 öppnar vi äntligen upp i totohallen och på läktare. Vi kommer denna dag erbjuda lite trevliga priser på mat och dryck och fortsatt gäller gratis entré för alla och som vanligt bordsbokning på Spiltas Restaurang. OBS! Alla måste dock skriva ut en gratisbiljett via tickster.com

Almanackan:

1/10 Anmälan till V64 torsdag 7/10

2/10 Ponnytävlingar med start kl 12.00

7/10 Huvudtävlingar med V64 och första start kl 18.20.

8/10 Anmälan till V5 14/10

9/10 Provlopp med start kl 11.00 (anmälan senast fredag 8/10 kl 11.00)

14/10 Tävlingar med V5 och första start kl 17.40. 

/JQ

Publicerad fredag 1 oktober 2021.