Sportchef Mattias Stenbys ledare till 7 oktober

Den senaste tävlingsdagen blev det seger för Katarina Edholm-tränade The Blue Lagoon och i segersulkyn satt Sven Aurstad. Det här var Svens första kuskseger på åtta år och det var Katarinas första tränarseger på 18 år.


En del segrar är helt klart roligare än andra och The Blue Lagoon får pryda omslaget med en bild från när hon skar mållinjen som etta i regnrusket den 23 september.

Denna tävlingskväll är det K-Bygg Fresks dag och vi hälsar alla sponsorer med gäster välkomna. Det blir prisutdelningar och segerintervjuer från vinnartribunen som ”förr i tiden”. Det finns nu inga restriktioner kvar från travsportens sida och publiken välkomnas tillbaka som vanligt till publikplats, kom dock ihåg att hämta ut din gratisbiljett via Tickster.com: https://secure.tickster.com/sv/9913h0c8u3a4xlr/selectevent

Vi kommer att ha ett välkomsterbjudande med förmånliga priser för de 100 första gästerna i nya totohallen där även utlottning av delikatesspåsar från Änge Chark kommer att ske under kvällen. Läktaren/Målgången är också öppen (dock utan servering) och vill du hellre avnjuta tävlingarna på Spiltas Restaurang bokar du bord som vanligt på telefon 063 – 57 00 40.

På grund av för få anmälda i Tvååringsloppet ställdes det loppet in och vi kör därför bara tio lopp ikväll. Det var få hästar anmälda i en del andra lopp också och vi har vid flera tillfällen upptäckt att när våra tävlingar krockar med Bollnäs tävlingar får vi färre anmälda. Här måste Svensk Travsport och banorna ”norr om Dalälven” bli bättre på att hjälpas åt för att minimera dessa krockar i tävlingsplaneringen. Vi hoppas på ändring till 2022. Prispengarna för det inställda loppet fördelas givetvis om och vi kör om de pengarna senare i år.

När det gäller just Tävlingsplaneringen inför 2022 lär en hel del klargöras den närmaste veckan när det är Sportsamråd i Stockholm med Svensk Travsport och landets sportansvariga. Det är även en del andra viktiga sportfrågor på agendan som vi lär få återkomma till senare i höst.

49 Östersundstränade hästar finns i startlistorna denna tävlingsdag och flera av loppen ser riktigt trevliga ut. Hur många hemmasegrar kan det bli?

Lycka till alla och efter ösregn två tävlingsdagar i rad hoppas vi nu på trevligare väder!

Publicerad lördag 2 oktober 2021.