Sportchef Mattias Stenbys ledare till 26 oktober

Vi hade tyvärr regn igen på tävlingarna förra torsdagen. Tröttsamt när regnet strilar ner tävlingsdag efter tävlingsdag, tre av de fyra senaste dagarna har nu tyvärr varit så.


Men fyra hemmasegrar värmde i alla fall i det tråkiga vädret; Casino de France, Grannstoscha, Sol Storm och Taxi Gretha var vinnarna och den sistnämnda kördes till seger av Rebecka Höök som tog sin första seger i karriären. Stort grattis! Gretha och Rebecka får därmed pryda omslaget till denna tävlingsdag.

Nu är tävlingsdagarna för 2022 spikade. Torsdag 21 oktober kl 11.00 publiceras dem på Östersundstravets hemsida samtidigt som Svensk Travsport släpper hela tävlingskalendern för alla banor 2022 i sina kanaler. Jag tycker att Östersundstravet har fått till ett väldigt bra schema med fint flöde under hela året. Dessutom är det ytterst få dagar då vi krockar med övriga banor norr om Solvalla vilket gynnar alla aktiva norrut. Den stora nyheten för Östersundstravet 2022 är förstås att vi för första gången får arrangera ytterligare en STL/V75-lördag. Förutom lördag 11 juni kör vi STL/V75 lördag 29 januari, en dag som tidigare körts på Jägersro. Håll utkik på hemsidan från och med torsdag 21 oktober kl 11.00 för att se alla tävlingsdagar.

Vi hade klart bättre anmält till den här tävlingsdagen, många som vill starta vilket är roligt och ett av kallblodsloppen med 21 anmälda delades i två lopp. Normalt sett på en sådan här tävlingsdag ska vi köra åtta lopp, men vi har flyttat om en del prispengar som inte delats ut tidigare under året och därför kör vi elva lopp nu när många är igång och vill starta.

Det är STL/V75-klass på flertalet hästar som startar denna kväll och det var länge sedan vi fick se så många fina hästar tävla under en och samma tävlingskväll. Tävlingarna är absolut värda ett besök! Du vet väl att det är fri entré och att man bokar sin gratis entrébiljett på Tickster.com. Ta sedan med biljetten till huvudentrén (antingen i mobilen eller utskriven på papper) så hjälper du också Östersundstravet att få en slant från ST i denna ”fri entré-kampanj”. Klicka här för att komma direkt till Tickster.

Vill du boka bord på Spiltas ringer du 063 – 57 00 40. Förutom À la carten för 299 kr finns denna gång även Spiltas Pytt med tillbehör för 150 kr. I nya publikhallen är det enklare förtäring och dryck som finns till försäljning.

Nu hoppas vi på bättre väder denna tävlingskväll. 58 Östersundstränade hästar finns i startlistorna, hur många segrar kan det bli till hemmalaget denna gång?

Lycka till!

Publicerad torsdag 21 oktober 2021.