Sportchef Mattias Stenbys ledare till 14 oktober

Vilken trevlig travkväll vi hade i torsdags! Många glada gäster på restaurangen och i nya publikhallen och det är bara att konstatera att trav är mycket roligare med folk på plats.


Vi kunde räkna in två hemmasegrar och de kom genom Oscar Berglunds Mellby Galanga (som pryder omslaget denna dag) och Ronja Boko som vann på nytt banrekord för fyraåriga svenska ston över kort distans med voltstart. Oscar kunde även räkna in en tränarseger tidigare under dagen när No Limit Express vann på Bollnästravet.

Veckan som gick var det sportsamråd i Stockholm med landets alla sportansvariga. Intensiva dagar med en hel del bra punkter på agendan inför tävlingsåret 2022. Här kommer både Östersundstravet och ST att återkomma med en del förbättringar/förändringar inför nästa år. ST:s nye sportchef Robert Karlsson har bra driv i frågorna. När det gäller tävlingsprogrammet är de större dagarna i stort sett spikade. Det blir STL/V75 lördag 29 januari och lördag 11 juni. Uttagningsloppen till Kallblodsderbyt och Derbystoet kommer att köras måndag 18 juli och Derbyfinalerna körs söndag 31 juli. Jämtländskt Montémästerskap som var nytt för i år med ett lopp för kallblod och ett lopp för varmblod rids nästa år torsdag den 18 augusti. Om några veckor, i slutet av oktober, kan vi presentera alla tävlingsdagar för 2022.

Den här tävlingsdagen är det Breddlopp och vi har 44 Östersundstränade hästar i startlistorna. Reaxcer är dagens publikvärd och det är fri entré, men glöm dock inte bort att boka din gratisbiljett via Tickster.com. Det gäller oavsett om man är restaurangbesökare, publik eller kör in bilen via Drive-In-parkeringen.

Lycka till, alla som har häst till start denna dag!

Publicerad lördag 9 oktober 2021.