Patrik Nilsson gästar Östersundstravet

På torsdag den 7 oktober välkomnas publik och hästägare tillbaka och Solvallas välkände referent Patrik Nilsson gästspelar då på Östersundstravet.


Patrik Nilsson som är bosatt några mil utanför Örebro, 58 mil från Östersund, är ordinarie referent på sju banor i Sverige; Örebro, Lindesberg, Färjestad, Solvalla, Eskilstuna, Årjäng och Åmål och dessutom gästspelar han då och då på Romme, Rättvik, Gävle och Mantorp. Patrik är Sveriges enda heltidsarbetande löpningsreferent, han har inget annat jobb sedan många år tillbaka.

Nilsson refererade sitt första travlopp som 18-åring 1988 hemma på Örebrotravet. I juli 2006 fick Patrik chansen att referera sitt första lopp på Solvalla och sedan dess har han varit ordinarie på nationalarenan. Och under de 15 åren på Solvalla har Nilsson bara missat ett fåtal tävlingsdagar.

Patrik Nilsson har arbetat och refererat på 18 olika banor i Sverige plus Momarken i Norge och Mariehamn på Åland. Nu på torsdag 7 oktober kör Örebrotravet tävlingar där Nilsson alltså i vanliga fall är ordinarie referent, men när chansen dök upp att få besöka och jobba på Östersundstravet för första gången tog Patrik den möjligheten. Det blir alltså den 21:a banan där Nilsson ska referera travlopp.

- Jag jobbar på Solvalla på onsdagskvällen och det är lunchtrav på Eskilstuna på fredagen, men att få chansen på Östersundstravet känns roligt så det är bara att åka, säger Nilsson.

Patrik har refererat de 15 senaste Elitloppen på Solvalla och på torsdag kliver han alltså upp i måldomartornet på Östersundstravet för att sköta både speaker- och referentjobbet samt spela musiken mellan loppen till Östersundstravets besökare.

In och boka din gratisbiljett till på torsdag här: https://secure.tickster.com/sv/9913h0c8u3a4xlr/selectevent

Foto på Patrik Nilsson är taget av Lars Jakobsson på TR Bild.

Östersundstravets ordinarie speaker/referent Patrick Wickman är på annat uppdrag i Göteborg denna kväll och är tillbaka som vanligt till kommande tävlingsdagar.

Publicerad lördag 2 oktober 2021.