Fem segrar till hemmalaget på Ponnytravet i lördags

I lördags körde Östersundstravet årets femte tävlingsdag och den sista ponnydagen för i år.


Det var elva spännande lopp på programmet och det resulterade i hela fem segrar till hemmalaget samt en hel del andra fina placeringar, bland annat av Travskolans ponnyhästar. Exempelvis Hagstads Titan med Meja Sundqvist och Opium med Josefine Silverplatz som knep två fina andraplatser.

Nu till segrarna. I lopp 2 fick vi se en riktig racerbil i form av Malcolm Rokk (bilden) och Emma Henriksson i sulkyn. Malcolm verkar nu ha hittat sig själv och vann överlägset på nya rekordet 2,07,0, en sänkning med hela 7,1 sekunder.

Vi bläddrar sedan fram till lopp 6, Diamanthoven, där en av våra riktigt bra snabbloppare Zantos Z. rundade till seger med Hanna Norredahl i sulkyn. I loppet efter tog sedan segermaskinen Brigg och Emma Englund, som för närvarande går på Wången, sin femte årsseger i överlägsen stil.

Lopp 9 gick till Elsa Löjdahl och Bäckens VD som vinner säkert med tre längder. Av bara farten håller Elsa på att hålla undan i nästföjande lopp med Allgunnens Bepop, men får där nöja sig med en hedrande andraplats efter Gävleekipaget Wolfie och Vera Jansson.

I sista loppet för i år vinner Rakkaus Montèloppet för Kategori B med Amelia Fredriksson i sadeln som leverera en riktig slutrökare sista 400 meterna före travskoleponnyn Opium och Emma Gabrielssons Dynar Ess.

Trots lite blåst och och regn blev sista tävlingsdagen för i år en riktigt lyckad tillställning.

Väl mött 2022.

Foto och text av Tom Jönehag.

Publicerad måndag 4 oktober 2021.