Castiel tvåa i Ponnykriteriet

Förra helgen avgjordes det största loppet för de treåriga ponnyhästarna och på andraplats slutade Hannah Norredahl-tränade Castiel med Elsa Löjdahl i sulkyn.


Castiel köptes in av familjen Norredahl i april i år, i första hand som sällskapsponny. Men den treårige valacken kördes in och kvalade sedan på Dannero den 21 juli på tiden 3.49,0.

Inför kriteriestarten hade Castiel gjort sex starter varav fyra av dessa resulterat med seger och ett personligt rekord på 2.48,7. Innan loppet hade Castiel den femte snabbaste tiden i fältet.

När bilen släppte fältet snabbstartade Castiel och Elsa Löjdahl placerade hästen i rygg på den spetsande Gransjöns Kaskad som snabbt fick favoriten Little John på utsidan. Castiel följde med den bortflyende duon på bästa sätt som tredje häst hela sista varvet, men efter att Gransjöns Kaskad diskats efter för många galopper inkommer Castiel som tvåa efter segrande Little John från Jägersro på nya fina rekordtiden 2.37,9a. En sänkning av rekordet med hela 10,8 sek.

Stort grattis Elsa, Castiel och tränare Hannah Norredal till den fin fina andraplatsen i det största loppet för treåringarna i Sverige. 

Text och foto från en tidigare seger: Tom Jönehag.

Publicerad lördag 23 oktober 2021.