Sportchef Mattias Stenbys ledare till 26 november

Det blev två segrar till hemmalaget förra tävlingsdagen. Anna-Lena Göranssons Osah’s Bolt som tog årets tredje seger och Hans Swedins Odinson V.A. som slog till med årets första seger. Stort grattis till er båda! Det är Odinson V.A. som pryder omslaget på dagens banprogram.


Denna tävlingsdag körs Jämtländskt Uppfödningslopp – Herjas Minne - med 100 000 kronor till vinnaren, ett av landets största lopp för treåriga kallblod som körts sedan 1931. Kanske kan uppfattas lite konstigt att köra ett så anrikt lopp på ett lunchtrav, men det passade inte in någon annanstans i tävlingsprogrammet eftersom det krockade med liknande lopp i Norge, i Gävle och på Umåker på andra av våra tänkbara tävlingsdagar under hösten. Det ser i nuläget svårt ut att hitta någon lämplig dag nästa år också, men planering av lopp med övriga travsverige pågår just nu och vi ska försöka få till något bra. Åtta hästar gör upp i år och det är en spännande upplaga med fyra svenskfödda mot fyra norskfödda treåringar.

Nytt för i år är att vi även hedrar familjen Hafstads Karmine med ett eget lopp för treåriga ston med 50 000 kronor i förstapris på samma dag som Jämtländskt Uppfödningslopp. Karmine gjorde något så unikt som att vinna Kriteriestoet som treåring, Derbystoet som fyraåring och Sto-SM som femåring och helt klart värd ett eget lopp. Det blev 13 treåriga ston anmälda till premiärupplagan som ser ut att vara ett riktigt trevligt lopp.

En av Östersundstravets mest framgångsrika A-tränare på senare år har varit Daniel Wikberg där 2019 var rekordåret med över 2,2 miljoner kronor inkört till stallet. Daniel och hans familj har nu bestämt sig för att testa vingarna på annat håll, Daniel blir från årsskiftet unghästtränare på Menhammar på Ekerö och kommer tills vidare att hyra ut gården i Hackås. Lycka till med nya jobbet, Wikberg. Och välkommen tillbaka till Östersund, om du som jag gjorde, tröttnar på Stockholm.

Känn er varmt välkomna till tävlingarna som ser ut att kunna bli riktigt bra, det är inte ofta man får se så här fin travsport på ett lunchtrav i november. ATG arrangerar V65 som huvudspelform och kan ni inte vara på plats finns möjlighet att se tävlingarna på TV12 mellan kl 12.00 – 15.00.

Lycka till!

Publicerad tisdag 23 november 2021.