Linnea Edler Pålsson vann Juniorchansfinalen på Solvalla

I söndags avgjordes Juniorchansfinalen för ryttare under 18 år på Solvalla och det blev seger för Linnea Edler Pålsson med Östersundslicens.


Sedan 1 januari 2021 får ju inte licensinnehavare under 18 år delta i trav- eller montélopp med spel, därför infördes Juniorchansen som är lopp med prispengar men utan spel och där kuskar/ryttare under 18 år får delta. I söndags på Solvalla avgjordes en final för ryttare under 18 år som varit med i montélopp under 2021 och det blev dött lopp där en av vinnarna var Linnea Edler Pålsson med Östersundslicens.

Det började dock dåligt för Linnea eftersom hennes häst Dallas S.I.R. galopperade innan bilen släppte fältet och tappade en hel del mark. Linnea gav dock inte upp utan red ikapp till fjärde utvändigt, 1300 kvar vred hon på i tredjespår och varvet från mål kom man ner i andra utvändigt. Det såg lite segt ut 500 meter från mål, men Linnea fick fart på Dallas S.I.R. över upploppet och precis på linjen hann man ikapp ledaren The Big Bang med Vendela Westerlund i sadeln och det blev dött lopp på 1.16,7/2140 meter autostart.

Förstapriset var 40 000 kronor (blev 30 000 kr nu vid dött lopp) och det här var 16-åriga Linneas första seger i 14:e starten. 

Klicka här för att se loppet.

Foto på Linnea Edler Pålsson och mamma Madeleine Pålsson är taget av Thomas Blomquist på TR Bild vid ett träningspass på Hotingtravet.

Publicerad tisdag 2 november 2021.