Travskolan presenterar "En av Östersundstravets eldsjälar"

Jörgen Didriksson är 50 år, född i Örebro men flyttade tidigt som barn till Östersund. Häst och travintresset fann han hos Bertil Linderoth och började vid tidig ålder att vara i stallet hos honom. Efter skolan och lumpen flyttade Jörgen till Stockholm och jobbade som lärling och hästskötare på Solvalla hos bland annat Karl-Erik Nilsson, Kaj Widell och Per-Gunnar Johansson.


Vid 25 års ålder flyttade han hem till Östersund igen och fick sitt första barn, senare kom även nr 2 och Jörgen har nu två vuxna döttrar. Sedan dess har han jobbat inom vård och omsorg på gruppbostad och nu jobbar han sedan 13 år tillbaka som arbetshandledare i en daglig verksamhet som huserar på Torsta gymnasium. Fram till 38-års ålder var Jörgen B-tränare, varmbloden var de som låg honom varmast om hjärtat och som mest hade han ca 5-6 hästar utöver sitt vanliga jobb. Han körde också ca 50 lopp som kusk.

För 25 år sedan började Jörgen jobba som funktionär i startpersonalen samt även i vinnarcirkeln, men de senaste 7-8 åren har han jobbat som huvudstarter på tävlingsdagarna. Jörgen håller också i licensutbildningarna för stor häst här på Östersund tillsammans med Laila Karlsson.

Fram till lumpen var han en ihärdig fotbollsspelare. De senaste dryga 15 åren har han följt fotbollen som tränare för både barn och vuxna. Bland annat var han distriktsförbundskapten i fyra år för flickor födda 2002. Numera är fisket hans stora fritidsintresse.

På frågan vad som är roligast med trav svarar han adrenalinet och spänningen och att få se resultat på det jobb man lägger ner. Han trivs väldigt bra som funktionär, det är socialt och spännande. Att hålla i licensutbildningarna är en annan tjusning där man får följa licenstagarna både genom utvecklingen under utbildningen och sedan när de tävlar. Det är jätteroligt, säger han. Han följer också travet till vardags och tittar på tv-sändningarna.

Jörgen har stor kunskap inom travet, både som funktionär och inom området häst. Han har gedigen bakgrund som ledare både inom fotbollen och travet och han är en viktig pusselbit på Östersundstravet.

Travskolan vill rikta ett STORT TACK till Jörgen!

Publicerad tisdag 16 mars 2021.