Östersundstravet återinför transportbidrag i STL-lopp

Inför 2021 valde Svensk Travsport att plocka bort transportbidragen för startande i STL-lopp. Något som slår extra hårt mot hästägare till norrlandstränade hästar eftersom utbudet av STL-lopp i Norrland är betydligt lägre än i södra Sverige och vill man starta i STL-lopp har man ofta långt att åka.


Bodentravet och Umåker berättade i fredags att de återinför transportbidragen i STL-lopp enligt samma regler som tidigare.

Nu väljer Östersundstravet att göra samma sak med egenfinansierade pengar. Vi vill helt enkelt uppmuntra Östersundstränade hästar att starta i STL-lopp och det kan vara en trygghet för hästägaren att veta att det åtminstone blir lite resebidrag om hästen skulle galoppera bort sig eller svika i STL-loppet.

Nedanstående gäller för att transportbidrag ska utgå till en Östersundstränad häst (det är samma regler som tidigare gällde när ST stod för kostnaden):

Transportbidrag till Östersundstränad häst utgår i samtliga STL-lopp med 3 kronor per kilometer för oplacerade och diskade hästar, maximalt belopp är 6 000 kronor. Avståndet räknas från Östersundstravet till aktuell tävlingsbana (tur och retur). Bidrag utgår endast om den sammanlagda sträckan är 600 km eller mer. Transportbidraget reduceras med de eventuella prispengar hästen tjänade i loppet.

Exempel:
Om en Östersundstränad häst blir oplacerad i ett STL-lopp på Romme utgår 2 526 kronor i transportbidrag som betalas ut av Jämtlands Travsällskap. Enligt Svensk Travsports avståndstabell är det 421 km mellan Östersundstravet och Rommetravet, det blir totalt 842 km x 3 kr = 2 526 kronor.

Publicerad söndag 21 mars 2021.