Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 21.

Pandemin har gäckat oss länge, ovissheten är ett ständigt gissel och den samlade informationen har inte alltid varit lätt att tolka och förstå. Men oavsett står vi nu inför faktum. Vi var beredda, men verkligheten blir nu än mer påtaglig. Tiden är knapp och vi ska nu på två veckor ställa i ordning för Jämtlands Stora Pris, med allt vad det innebär…


Restaurangbestämmelserna är oförändrade. Detta innebär att man inte får vara fler än fyra personer per bord, det ska vara minst en meters lucka mellan borden och kunden får inte röra sig fritt.

Vi dukar nu upp på Spiltas Restaurang och i Restaurang Krubban (nya totohallen) för totalt 350 matgäster, JSP-rummet är bokat och Läktaren/Målgången är vigd för våra medlemmar som förbokar plats.

Det nya bestämmelserna från 1 juni är att vi nu också får ta in en del publik. Alternativen var att ta in 100 personer som kunde röra sig fritt eller 500 sittande utomhus på hänvisade platser. Valet var enkelt. Vi kommer att placera ut 500 stolar på publikplats, biljetter köper man på Tickster, man hänvisas därefter till en rad och väljer själv en stol. Det kommer att finnas möjlighet att köpa enklare förtäring utomhus.

Viktigt är förstås att alla håller avstånd och att alla håller sig till sin plats. Publik ute får inte gå in och ingen restauranggäst får gå ut! Vi får alltså inte beblanda oss med varandra och vi får inte kombinera de olika alternativen.

Restauranggästerna hänvisas till huvudentrén och publiken hänvisas till drive-in-entrén. Entrépersonal och vakter finns på plats och vi och ni kommer denna dag verkligen ställas på prov. Ni som kommer, hjälp till och visa att vi alla kan gör detta till en riktigt bra och trevlig travfest trots de restriktioner som finns kvar. Håll avstånd och respektera varandra.

Stallbacken är fortsatt en strikt arbetsplats, obehöriga och publik har ej tillträde. Endast tränare, skötare, kusk och transportör har behörigheten att befinna sig på stallbacken.

Sportsligt ser det riktigt spännande ut, anmälningarna börjar redan ramla in. Vi håller kontakten med de aktiva och vi hoppas och tror att vi även detta år får till ett lopp av bästa märke. Resultatet av Elitloppet är också avgörande för vilka som bestämmer sig för att lasta och resa till Östersundstravet. Att vi i år har, både av egen kraft och med hjälp av Svensk Travsport, kryddat prispengarna i fler lopp och därmed har bättre nivåer än tävlingarna på Bjerke i Oslo smakar lite extra. Detta kan och bör ge oss en lite fördel då ägarna och tränarna väljer vilken bana man ska tävla på. Som ni säkert vet arrangerar Bjerke V75 både lördag och söndag och krockar alltså med JSP.

Stall 12 står nu klart och inspektionen är genomförd. Lite fix och trix återstår, men vi räknar med att inflyttning kan ske enligt plan den 1 juni. Det känns bra att vi nu har gått om box- och stallplats, dusch- och spolmöjlighet samt hagar, vilket är en grundförutsättning för en levande stallbacke.

Om vi också får en fortsatt positiv utväxling av travskoleverksamheten borgar det för en framtida tillväxt, vilket är helt avgörande för Östersundstravet.

Nu hjälps vi åt och visar oss själva och alla våra tillresta gäster att vi är bra på det vi gör. Östersundstravet står sig stark och det är bara vi som kan göra jobbet.

Tack på förhand och lycka till!

/JQ

Publicerad fredag 28 maj 2021.