Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 18.

Presskonferenser och möten duggar nu tätt. Vi kan skönja en öppning och vissa lättnader för evenemang och besök på våra anläggningar. Inget är klart, men förhoppningsvis får vi nya besked på onsdag.


Vi öppnar Spiltas Restaurang travdagen den 21/5, men observera att vi inte får ha publik och tiderna kl 20.00 för sista beställning och kl 20.30 för stängning gäller fortsatt.

Vi planerar nu också för Jämtlands Stora Pris den 12 juni. Vi har öppnat för bokningar på Spiltas Restaurang, vi planerar även för ett enklare Restaurangupplägg i totohallen och vi ser också över möjligheten att kunna reservera ”JSP- och Glas-rummet” för slutna sällskap, båda för ca: 20 personer vardera. Erbjudanden och innehåll av dessa koncept kommer inom kort. Självklart är ni välkomna att höra av er om intresse finns. Vi reserverar också bord för våra sponsorer denna dag. Sammantaget har vi begränsat antal platser för mat och dryck, och om vi får, kommer det också vara högst begränsat antal platser för publik. Som ni förstår kommer vi inte ha några VIP-tält i första sväng. Möjligen kan vi eventuellt öppna ”drive-in-parkeringen, men vi får återkomma när det gäller eventuell publik utöver restauranggäster när vi fått besked vad som ska gälla.

För stallbacken gäller fortsatt samma bestämmelser som tidigare. Det är en arbetsplats och det är bara kuskar, tränare, hästskötare och transportörer som får komma in. Vänligen respektera detta!

Förändringens vind blåser igen. Detta är vi vana vid och vi måste alltid hantera detta så bra det bara går, vara så effektiva vi kan och i möjligaste mån lösa problem enkelt, snabbt och smidigt för alla parter. Nya stall 12 är snart klart och direkt efter godkännande av myndigheterna flyttar våra nya hyresgäster in. Vi ska i detta sammanhang också se över och renodla gäst- och utestallarna. Detta ska vi göra för att säkerställa och på sikt effektivare kunna använda dessa för tävlingar och andra event. Restriktioner och regler för hygien och medicinering (doping) blir allt hårdare vilket innebär att vi måste själva kunna ansvara för och minimera risken för smittspridning.

Målsättningen är att utestallar (1C och 7C), gäststallar (5, 9 och 11) och i viss mån småstallarna (2,3,4 och 6) ska reserveras och hållas i ordning för tävling. Detta innebär att vi alltid kan disponerar 84 boxar, färdiga för tävling. Har vi också ca: 20-25 st hemmahästar som startar så blir allt enkelt och lätthanterligt. Fördelarna är många; hantering, smittspridning, ansvarsfördelning och tillgänglighet.

Huvudtävlingarna med V64 i måndags hade tyvärr lite glesa fält, men inte desto mindre intressanta lopp. Snabba öppningar och ett par ruskigt bra avslutningar. Mest imponerande var kanske hedershästen, 10-åriga Art Nökkve, som vann på fina 1,22,7. Tiderna visade åter på att banpersonalen gjort ett bra jobb. Hemmalaget segrade genom Håkan Berglund-tränade S.G.Flying Diaval med Ludwig Wikman i sulkyn och hemmaägda Ulvsåsen med Per Linderoth i sulkyn. Grattis till er och grattis till alla andra 24 st hemmahästar som fick med sig en slant.

Jag ber er alla att sänka farten när ni kör bil på stallbacken. Inte bara vid infarten utan det gäller på hela stallbacken. Vi har inte mer bråttom än så.

Några korta:

  • Onsdag 12/5 håller ST ett nytt möte angående pandemin om ev öppning för publik.
  • Brunflo Ryttarförening genomför hopptävlingar denna helg; fredag-söndag. Banan är stängd!
  • Ponnytravet 17/5 genomföras nu enligt plan, vilket innebär att banan är stängd em/kv!
  • Observera att travdagen 21/5 startar kl 17.25 och att Spiltas Restaurang är öppen för bokning.

Väl mött igen!

/JQ

Publicerad fredag 7 maj 2021.