Tävlingar idag fredag 21 maj

Idag körs det tävlingar på Östersundstravet. Första start är kl 17.25 och Restaurang Spiltas är öppen för Restauranggäster. Boka bord på 063-57 00 40.


Programändringar:
Lopp 1 nr 10 Importedfrmdetroit är struken.
Lopp 1 nr 7 Mellby Galanga rids av Ailin Berg-Almaas.
Lopp 3 nr 2 My Sweet Jenny körs av Clara Jonasson.
Lopp 5 nr 2 Ray Charles är struken.
Lopp 9 nr 5 Emperor Mearas och 10 Red Rock Canyon Ås är strukna.

V5:an inleds med ett spännande lopp där 6 Pane Vino gör årsdebut. Han var riktigt fin vid segern hemma på Östersund i september, men har nu varit ifrån tävlandet länge. Normalt sett en bra chans, men garderas i årsdebuten. 7 S.G.Charpentier fanns i det slagna fältet när Pane Vino vann i september och han har nu galopperat bort sig två gånger i rad. Fart för att segerstrida finns dock om han går felfritt. 5 Cesar F.C. var nära att hålla undan från ledningen senast och är uppåt i form. 9 Andre Agassi fick inte riktigt fritt senast och har visat fin form en tid. 4 She’s Ready vann 7 av 8 lopp i vintras. Har inte visat samma form på slutet, men samtidigt mött tuffa hästar.

Den andra avdelningen ser svårlöst ut om nu inte 1 Emperor bara är bäst. Han gör debut i ny regi och såg finfin ut i ett 1.16-jobb på banan för någon vecka sedan. Han är väl förberedd inför den här starten och ställer inte innerspåret till det ska det vara bra chans. Han chansspikas. 10 Tinto Three galopperade direkt senast, men gick starkt som trea efter galoppen. 11 Borups Ultra svepte till ledningen på sista långsidan senast, men orkade inte till slut. 3 B.W.T.Fast Lane var seg senast, men kan bättre. Öppet bakom spiken.

I V5-3 blir det intressant att se kallbloden upp till 100 000 kr över 1640 meter med autostart. 4 Vimo Odin satt fast när han besökte Östersundstravet senast. Känslan är att han är snabb ut och att han är bra för klassen. 1 Marodören har inte vunnit lopp ännu, men svarade för en rejäl insats som tvåa senast. 7 Lill Berit var jättefin vid segern näst senast. Fick en jobbig resa senast mot tuffa hästar så den starten kan vi glömma. 9 Leo Faksen är osäker, men visar bra fart mellan galopperna. Räcker långt felfri. 6 Spang Vinvar är snabb i benen och skulle han nå ledningen kan han leda hela vägen. 3 Emilio C.G. visar jättefin fart, men strular ofta till det. Kanske gynnas av bilstart och felfri är han inte borta.

V5-4 är ett riktigt fint lopp. 8 Airborne imponerade stort vid segern näst senast och senast vann han ”åkandes” från ledningen. Dåligt läge, men som det har sett ut hittills i år har han överlägsen kapacitet för klassen och felfri blir han svårstoppad. 5 Kalaxy Boko svarade för en rejäl insats utvändigt om ledaren senast. Blir allt bättre och är förste utmanare. 2 Money Smile visade riktigt fina takter ifjol. Var kanske lite seg i årsdebuten och kan bättre än så, men borde vara uppåt i form med ett lopp i kroppen.

Den avslutande avdelningen är ett för klassen bra kallblodslopp. 3 Järvsö Ola har tagit tre raka segrar och ska räknas igen, men det känns som att det är lite tuffare emot denna gång och det blir första gången på lång distans. 10 Wilda Simon har sett jättefin ut vid segrarna på slutet och är ett givet motbud. Dock debut på distansen även för honom. 2 Höstbo Wille har bra fart i benen och står fint till. Har dock bara en seger på 17 starter. 8 Grytting Knerten var duktig vid segern den 1 mars och har gått bra tider i skymundan. 1 Modig Ripa har visat toppform i ny regi på slutet. Rejäl insats som tvåa senast och ska inte räknas bort. 12 Vessle Moen visade fin form senast och var inte slagen vid galoppen 450 kvar. 13 Bäck Svart var nära Järvsö Ola i mål den 25/4 och är uppåt i form.

V5-1:
6 Pane Vino
7 S.G.Charpentier
5 Cesar F.C.
9 Andre Agassi
4 She’s Ready
10 Scarlets Mirakel
8 Elsa Mearas
---------------------------
1 Prince S.W.
3 Erba d’Aunou
11 Demo
2 Cash Life

V5-2:
1 Emperor
---------------------------
10 Tinto Three
11 Borups Ultra
3 B.W.T.Fast Lane
6 First Nation
7 Bounty Laday
2 Ray Charles
9 Etienne Lascaux
4 Taxi May
5 Rizzoli Ås
12 G.K.Abstrakt
13 O.M.Flame
8 Baloo E.M.

V5-3:
4 Vimo Odin
1 Marodören
7 Lill Berit
9 Leo Faksen
6 Spang Vinvar
3 Emilio C.G.
---------------------------
12 Orion Kiro
10 Alm Kasai
11 Kolmi
8 Miriam
5 Lill Wilma
2 Målbo Vittra

V5-4:
8 Airborne
---------------------------
5 Kalaxy Boko
2 Money Smile
6 Malibu
4 Scarlet Lin
3 Upper Crust
7 Grannstoscha
9 Atlas Vendil
11 Barkåks Nero
10 Denco’sLucky Kilab
1 Summer Wind Ås

V5-5:
3 Järvsö Ola
10 Wilda Simon
2 Höstbo Wille
8 Grytting Knerten
1 Modig Ripa
12 Vessle Moen
13 Bäck Svart
---------------------------
11 Nebbenes Solan
6 Koldemo Kristall
14 Rötungen
9 Rigubben
15 Blixen
5 Diesel Flicka
4 Napoleon
7 Pyssel

7 x 1 x 6 x 1 x 7 = 294 rader/kronor

Publicerad fredag 21 maj 2021.