Sportchef Mattias Stenbys ledare till 1 juni

Den senaste tävlingsdagen den 21 maj kunde vi räkna in hela sju Östersundstränade vinnare. Jättekul att hemmalaget tar för sig!


Fyra av segrarna kom från stall Oscar Berglund (Mellby Galanga, S.G.Charpentier, Emperor och Airborne) och sedan en seger var för Jenny Björk (Järvsöjerka), Mikael Molin (Spang Vinvar) och Sven Anders Svensson (Global Tribunal) där de två sistnämnda kördes till seger av Lars-Åke ”Svärdan” Svärdfeldt.

Den här tävlingsdagen är det Breddlopp och vi har tio lopp med 10 000 kronor i förstapris framför oss. Det var nio propositioner från början, men vi valde att dela ett av kallblodsloppen som hade 21 anmälda för att alla skulle få vara med.

Vill du boka bord till Restaurang Spiltas denna kväll ringer du 063-57 00 40. Det finns även möjlighet att komma in som publik på publikplats, det är fri entré men du måste boka din biljett via Tickster och visa upp i entrén när du kommer. Endast 100 personer får komma in på publikplats denna tisdag och det är först till kvarn på Tickster. Bokning via Tickster går att göra från torsdag 27 maj kl 10.00.

På söndag den 6 juni går anmälan ut till STL-tävlingarna den 12 juni med Jämtlands Stora Pris, Sjunga Bests Minne, Storsjöpokalen, Gustaf Perssons Minne, Wångens Stora Ungdomslopp och Östersunds Stora Stayerpris. Det här kommer att bli en riktig kanondag!

Nu är det ju också så att den 1 juni ändras coronarestriktionerna i Sverige och vi har därmed möjlighet att ta in 500 personer i sittande publik utomhus den 12 juni. Vi kommer därför att numrera upp 500 stolar på publikplats med avstånd mellan stolarna för att följa de regler och bestämmelser som finns att följa. Biljetter finns att köpa på Tickster från torsdag 27 maj kl 10.00. Mer information finns att läsa på ostersundstravet.com

När det gäller kvällens Breddtävlingarna är det 71 Östersundstränade hästar i programmet inklusive 17 hästar i Kval- och Premielopp. Kan vi hoppas på många hemmatränade segrar även denna tävlingsdag? Ägaren till en Östersundstränade häst som vinner på hemmaplan får ju 500 kr i presentkort att använda på Restaurang Spiltas vilket varit ett uppskattat inslag under årets första månader.

Lycka till!

Publicerad måndag 31 maj 2021.