Wildcard i Jämtlands Stora Pris till en mycket meriterad fransyska

På söndag den 6 juni kl 12.00 går anmälan ut till Jämtlands Stora Pris 2021. Loppet körs med 700 000 kronor till vinnaren och redan nu står det klart att det blir internationell klass på loppet i år.


Den franska stjärnhästen Bahia Quesnot har radat upp fina placeringar i några av Frankrikes största lopp och hittills i år sprungit in över 4,5 miljoner kronor. Hon vann världens största montélopp Prix de Cornulier, hon var var femma i Prix de Amerique som vanns av Face Time Bourbon, fyra i Prix de France där Delia du Pommereux vann, trea i Grand Criterium de Vitesse som vanns av Vivid Wise As och trea i Copenhagen Cup där Cyber Lane vann.

Bahia Quesnot tränas av Junior Guelpa och har det tioåriga stoet har sprungit in över 16 miljoner kronor hittills i karriären. Hon kommer därmed att vara en av de mest meriterade hästarna som någonsin startat på Östersundstravet.

Jämtlands Travsällskap har valt att ge Bahia Quesnot ett wildcard till Jämtlands Stora Pris och hon kommer att köras av tränaren Junior Guelpa.

Publicerad onsdag 2 juni 2021.