Sportchef Mattias Stenbys ledare till 5 juli

Den senaste tävlingsdagen var det STL/V75-tävlingar och vilka härliga lopp vi fick se. Per Linderoths hemmaseger i Bronsdivisionen med Young King värmde förstås liksom både Upstate Faces banrekord på 1.09,5 i Storsjöpokalen och Vernissage Grifs seger i Jämtlands Stora Pris. Fantastisk sport och det inför gott om restauranggäster och en hel del glad publik på publikplats.


De senaste åren har inte Östersundstravet haft någon tävlingsdag mellan STL-dagen i juni och Derbykvalen i juli, men det blir så långt tävlingsuppehåll på hemmaplan för ”vanliga hästar” och därför valde vi att lägga in ett lunchtrav under sommaren i år.

Det blev också ganska bra anmält trots konkurrens av tävlingar på många andra norrlandsbanor och en hel del fina hästar visar upp sig på Östersundstravet denna måndagslunch. 39 hemmahästar finns i startlistorna, hur många Östersundstränade segrar kan det bli?

När vi nu räknar ihop första halvåret 2021 kan vi konstatera att det är lika många varmblod med Östersundstravet som hemmabana som vunnit lopp 2021 som under de första sex månaderna 2020, 61 varmblodssegrar hittills i år är alltså exakt samma siffra som ifjol. På kallblodssidan var det 18 segrar första halvåret ifjol, i år har det blivit 23 kallblodssegrar för Östersundstränade hästar.

Vi välkomnar 600 i publiken denna gång, Reaxcer bjuder på entrén. Även Spiltas håller sin lunchservering öppen som vanligt. Jag är dock på semester och har inte möjlighet att vara på plats denna tävlingsdag, men jag önskar alla lycka till och så ses vi igen tisdag den 20 juli när det är dags för uttagningsloppen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet för kallblod.

Publicerad onsdag 30 juni 2021.