Sportchef Mattias Stenbys ledare till 12 juni

Då är det dags för årets största travdag för oss på Östersundstravet, den dag då hela travsveriges blickar vänds mot Jämtland och Östersund. Och vilken hög klass på Jämtlands Stora Pris 2021!


Arbetet med att få till ett så spännande och slagkraftigt fält som möjligt har pågått en tid och vi kan konstatera att det blev toppklass rakt igenom. Vi har fått till en riktigt spännande mix av både hästar och kuskar, precis så som ett storlopp ska vara.

Vi kryddar de svensktränade topphästarna Hail Mary, Missle Hill, Brother Bill, Dear Friend, Disco Volante, Upset Face och Click Bait med fransktränade Wild Love och Bahia Quesnot samt italienske Vernissage Grif som aldrig tidigare startat på svensk mark. Det här loppet sätter Östersund på travkartan i hela travvärlden denna dag. Noterbart är att fyra av de tio deltagarna är fem år, precis som Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet. Vi har helt klart nu ett generationsskifte i högsta eliten.

Förutom det här internationella topploppet får vi se hela Sveriges kallblodsfavorit Månlykke A.M. i Sjunga Bests Minne där han är på jakt efter årets femte raka seger.

Ett år har jag varit i Östersund nu. Trivs utmärkt och det är stimulerande och riktigt roligt att vara tillbaka och jobba på en travbana igen. Men det har varit ett annorlunda år, sportsligt har vi kunnat jobba på och försöka utveckla och förbättra det som går men det har skett helt utan publik på tävlingsdagarna. Därför känns det förstås jättekul att vi nu får ha ett begränsat antal i publiken, men i och med att vi är först ut med så pass mycket publik på trav igen kan vi räkna med att vi kommer att ha ögonen på oss från såväl myndigheter som polis. Men det ska vi fixa, vi har längtat länge efter detta och då klarar vi förstås av att följa bestämmelserna.

Ni 500 personer som köpt en sittplats på numrerade stolar på publikplats får hjälpa till att skapa feststämning med applåder och glada hejarop på publikplats under dagen. Det kommer säkerligen att uppskattas mycket av de aktiva på banan som fått tävla utan publik i mer än ett års tid. Det är dock jätteviktigt att alla håller sig till reglerna med att hålla avstånd och hålla sig till sin anvisade sittplats förutom vid toalettbesök och när man ska handla något att äta/dricka. Men det fixar ni!

Vi har högsommarvärme i Östersund en längre tid och vi hoppas förstås att solen och den varma temperaturen är med oss även på lördag. Nu kör vi JSP-dagen 2021! Lycka till!

Publicerad tisdag 8 juni 2021.