Kajsa från Krokom är årets Wångenambassadör

Kajsa Åström har gått gymnasiet på Wången eftersom trav är hennes stora intresse. Det visade hon genom att kamma hem två fina stipendier vid årets avslutning.


Kajsa Åströms stora intresse är trav. Nu har hon tagit gymnasieexamen efter tre år på naturbruksprogrammet på travsportens riksanläggning Wången. Varje år delar Wången ut stipendier till avgångseleverna. Stipendiet Wångenambassadören är speciellt eftersom alla på skolan kan rösta om vem som ska få det. Klasskamrater, andra gymnasielever, studenter på universitetsprogrammet, lärare och all övrig personal kan rösta.

Mottagaren av stipendiet får inte bara äran utan får också 10 000 kronor, och Kajsa vet vad hon ska göra med pengarna.

– Jag åker till USA så fort jag bara kan och ska jobba hos Marcus Melander i New Jersey, berättar Kajsa, som hela gymnasietiden haft sikte på att arbeta i USA efter examen.

Kriterierna för stipendiet är att eleven under sin utbildningstid är ärlig, respektfull och ansvarstagande. Dessutom ska man ha satsat på sitt skolarbete och arbetat för extra god hästhållning. Stipendiaten är därmed en god ambassadör för Wången, gymnasiet och hästskötaryrket.

– Kajsa MÅSTE vara Wångens ambassadör eftersom hon är en jätteduktig, ansvarsfull och omtänksam person. Hon förtjänar detta!, skrev en klasskamrat i omdömena under röstningen.

Veckan innan examen har varit hektisk. Kajsa har kört en gymnasieutmaning på Solvalla, blivit tvåa i Wångens examenslopp på Östersundstravet och dessutom kvalade hon sin sköthäst på skolan samma kväll. Och förutom att vara med på examensmiddag och kvällsutflykter ska eleverna hinna städa ur rummet på elevboendet och packa alla saker under den sista veckan.

– Jag kommer att sakna det här stället, jag har typ växt upp här, och jag kommer sakna alla kompisar och hästarna, säger Kajsa Åström.

På examensdagen fick Kajsa även Agria djurförsäkrings stipendium på 3 000 kronor. 

Publicerad måndag 14 juni 2021.