Information till publik 12 juni 2021

Vi får ha 500 sittande i publik utomhus. Östersundstravet har numrerat upp 500 stolar på publikplats och biljetter till dessa köps på tickster.com. Varje sittplats kostar 200 kronor.


De 500 som köper sittplatsbiljett utomhus får inte gå in inomhus under dagen utan måste vara på sin sittplats under dagen förutom vid toalettbesök (hänvisas till toalett under Spiltas) eller om man ska köpa något att äta/dricka vid försäljningsstället utomhus. De som köper en sittplats utomhus får inte gå in i restauranglokalerna eller i några andra inomhusbyggnader förutom toaletterna under Spiltas som endast är avsedda för utomhuspubliken.

Det kommer endast finnas enklare förtäring och dryck utomhus. Du får gärna ha med egen matsäck för att minska risken för köbildning. De som köper en publikbiljett utomhus ska ha med sig sin köpta entrébiljett och gå in på publikplats via den så kallade Drive In-parkeringen. OBS! Alltså entré för publiken som köpt utomhusbiljett via Drive In-parkeringen. Har du köpt en biljett som avser rad 1 väljer du din egen stol på rad 1, har du köpt på rad 2 väljer du en stol på rad 2 osv. Det finns inga spelterminaler att tillgå för den sittande publiken utan vi hänvisar till att spela via mobil eller surfplatta.

Gällande restaurangerna
När det gäller restauranglokalerna räknas restauranggästerna ej som publik. Restauranggästerna omfattas alltså av restauranglagen. Om man har bokat bord på någon av restaurangerna ska man INTE köpa entrébiljett via Tickster. Man får sitta maximalt fyra gäster per bord och det ska vara avstånd mellan borden. Restauranggästerna måste hålla sig till respektive restauranglokal och får ej gå ut på publikplats. Restauranggäster till Spiltas och Krubban ska gå in via huvudentrén och blir där hänvisad till sin respektive restaurang.

Gällande inomhusläktaren
Inomhusläktaren är en restaurang denna dag och endast öppen för travsällskapets medlemmar som bokat plats i förväg. Det går ej att köpa biljetter hit. Sällskapets medlemmar bokar plats i förväg och har egen entré mellan inomhusläktaren och kontorsbyggnaden. Sällskapets medlemmar får inte gå ut på publikplats. Det finns inga spelterminaler på inomhusläktaren.

Gällande stallbacken
Stallbacken är fortsatt en arbetsplats. Inga andra förutom de aktiva; dvs tränare, kusk, hästskötare och transportör får komma in på stallbacken. Vänligen respektera detta! Viktigt att aktiva som ska in på stallbacken använder parkeringen utanför stallbacken.

Gällande prisutdelningar
Det blir inga segerceremonier i vinnarcirkeln, hederspriser till segrande ekipage kommer att delas ut i ett tält vid inskrivningen på stallbacken. Tränare till segrande häst är ansvarig att hederspriserna kommer med hem. Segerintervju med segrande kusk kommer att göras på banan av Patrick Sjöö.

Gällande fribiljetter
Inga fribiljetter, hästägarkort, ST-kort eller andra frikort med årsmärke gäller på svenska travbanor än så länge. Endast förköpta biljetter till sittande utomhus eller förbokade restaurangplatser inomhus gäller. Det är för att vi måste kunna garantera att vi håller oss till rätt antal personer.

Klicka här för att läsa lördagens banprogram.

Publicerad torsdag 10 juni 2021.