Två Östersundshästar i Derbystoets final

Under tisdagskvällen kördes uttagningsloppen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet för kallblod och två hemmahästar kvalade in till finalen av Derbystoet som körs onsdagen den 4 augusti 2021.


Anders Hafstad-tränade Minea hade positionsproblem under vägen med spurtade in som femma för Ulf Ohlsson. Fredrik Eriksson-tränade Remjerva galopperade från start, men kom tillbaka som sexa för Rikard N Skoglund. I finalen fick Minea spår 7 och Remjerva spår 8.

På bildens syns startlistan för både Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet för kallblod.

Det blev tvpå Östersundstränade segrar under kvällen och Oscar Berglund-tränade Naheed övertygade stort i årsdebuten. Trots en resa utvändigt om ledaren gick han undan till en enkel seger för Mats E Djuse på 1.12,9/1640 meter voltstart. Förstapriset var 25 000 kronor.

Jenny Björk-tränade Vessle Moen fick en fin resa i rygg på ledaren. Det kördes rejält i fyra spår under slutrundan, men in på upploppet kom luckan och körande Tom Erik Solberg backades sig loss och attackerade i tredjespår. Vessle Moen avslutade snyggt till seger på 1.29,3/2160 meter voltstart.

Publicerad tisdag 20 juli 2021.