Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 29.

Svensk sommar är överlägsen, det gäller bara att hitta solen, och det har jag gjort. Efter några dagar i norska bergen och några dagar på vackra västkusten är jag åter tillbaka.


Stortrav avlöser varandra, sommaren är intensiv och travet tar allt mer plats i våra medier. Detta är glädjande! Resultatet för Svensk Travsport är fortsatt riktigt bra, trenden håller i sig och spelet tickar på. Detta borgar för fortsatta satsningar och detta ger oss en försiktig framtidstro. Förhoppningsvis ska banorna kunna ta del av denna utveckling genom nya incitament, utrymme för lokala satsningar eller stöd för punktinsatser. Processen pågår och vi hoppas att resultatet ska ge effekt redan i år…

Restriktionerna lättar och känslan, trots mutationer och viss ökning av smittspridningen i ett antal länder, är att vi snart intar normalläge. Reglerna för besökare och publik är inte direkt anpassade till arenor som trav, vilket innebär att vi hanterar detta på lite olika sätt.

Vi får till exempel ta in 3 000 personer sittande eller 600 ”frigående” gäster som är ute. De som är ute får inte gå in och tvärtom, restaurangreglerna exkluderat. Detta tillsammans gör det en smula omständligt. Det viktiga är att numerären ska kunna kontrolleras av oss och av myndigheterna… därför göra vi inga krångliga lösningar. Vi måste kunna säkra respektive event.

Som ni säkert läst i travprogrammet tidigare har vi en fin utveckling. Pegasus 2020, vårt mätinstrument, är finfin läsning. Jag vill, lite extra, framhålla den utveckling vi har i travskolan. Detta är en både kort- och långsiktig framgångsfaktor som ger oss inte bara gått renommé, den stärker våra incitament och den skapar framtidstro. Har vi inga ungdomar, har vi ingen tillväxt.

Ett barn ger oss minst fyra nya intressenter; nya hästägare, nya spelare eller ny publik. Det spelar ingen roll, det är just detta som får våra hjul att snurra. Därför gör vi nu en stor satsning på travskolan vilket ska ge oss möjlighet att växa ytterligare.

Vi gör en rockad och flyttar travskolan från stall 2 till stall 1A, utbildningslokalen flyttas från lillstuga 1 till Wångenstugan och vi dockar en av våra baracker till densamma.

Vår målsättning är att skapa en bra och säker travskola med stora utvecklingsmöjligheter.

På gång:

  • Renovering av stall 2 pågår…
  • Renovering av hagar utefter stallinfarten påbörjas v. 31…
  • Utbyggnad och förlängning av backen till Gräfsåsen är påbörjad…
  • Fortsatt städning och röjning av stall-vindarna, hjälp till att städa bort…

Viktiga datum:

  • 29 juli är det anmälan till 4 augusti
  • 13 augusti är det anmälan till 19 augusti
  • 7 augusti och 21 augusti kör vi provlopp (anmäl via ostersundstravet.com)
  • 25 och 26 augusti är stora banan stängd för inmätning enligt Svensk Travsports nya krav
  • 27 till 29 augusti är det hopptävlingar och då är stora banan stängd
  • 4 september är det ponnytrav

Till sist:

Jag vädjar till er alla att inte slänga enskilt ensilageavfall i gödselavfallet (hö) eller på stallbacken, är det otjänligt eller på annat sätt fel eller inte kan användas måste detta hanteras av enskild hyresgäst och köras bort på eget ansvar. Vi hjälper gärna till med lastning.

Tack än en gång och lycka till!

/JQ

Publicerad onsdag 21 juli 2021.