Sportchef Mattias Stenbys ledare till 4 augusti

Äntligen dags för Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet för kallblod. Vi vill tacka våra sponsorer Agria, LRF och Sleipner för ett bra samarbete och hälsar dem samtidigt välkomna till banan denna dag tillsammans med maximalt 600 personer i publiken och restauranggästerna på Spiltas. Det här blir en kanontrevlig tävlingsdag!


Vilka vinner då? Tangen Bork blir favorit i Derbyt, men utmanas av stallkamraterna Langlands Hövding och Brenne Bas. Jan-Olov Perssons Wolt kanske också kan vara en utmanare? I Derbystoet är det väldigt ovisst, de norska hästarna är favoriter men Klack Sigrid är inte så dum. Här håller vi förstås en extra tumme för hemmahästarna Minea och Remjerva.

I Derbyt delar vi ut 1 400 000 kr och i Derbystoet 900 000 kronor plus uppfödarmedel. Nästa år kommer det att delas ut lika mycket pengar i Derbystoet som i Derbyt, minst 1 200 000 kronor i båda klasserna har vi garanterat. Den nyheten presenterade Östersundstravet ihop med Dannerotravet tidigare i år och förhoppningen på sikt är förstås att vi kan höja de pengarna än mer. Dels i form av hästägarnas insatser, dels med egna medel och förhoppningsvis också med utökat stöd från ST.

Den här kvällen är det mycket kallblodsfokus och vi kör även Sven O Perssons Minne. Och vilket härligt lopp vi har att se fram emot! Gunnar Melanders Månlykke A.M. som svek när han startade på Östersundstravet i juni är nu tillbaka i Jämtland och han ställs mot den norske stjärnan Odd Herakles som är i träning hos Fredrik Fransson på Bollnästravet. Även Björn Karlssons Tangen Haap som vann överlägset vid förra veckans V86-tävlingar på Boden vill säkert vara med och ”hugga om segern”.

Östersundstravet är i fokus i travsverige denna onsdag med livesändning i TV12 mellan kl 19.00-22.00. Det är V86 som är ATG:s huvudspelform och ca 15-16 miljoner kronor brukar finnas att dela ut i de tre potterna för 6, 7 och 8 rätt.

Lycka till!

Publicerad lördag 31 juli 2021.