Östersundstränade segrar på bortaplan 1 juli – 8 juli

Hemsidan har haft ett litet uppehåll med uppdatering på en vecka, tidigare idag lades målfoton upp från måndagens tävlingar där det blev tre hemmatränade segrar genom Taxi May, Sol Storm och Money Smile. Ytterligare sex Östersundstränade segrar på bortaplan har det blivit senaste veckan och de rapporteras det om här nedan.


Det började på Lycksele den 2 juli där Angela Eriksson-tränade Oneaceinapril tog första segern i fjärde starten. Från 20 meters tillägg hamnade det fyraåriga stoet långt bak, men kom så småningom fram i tredje utvändigt efter ett varv.600 kvar vred körande Magnus O Jonsson på i tredjespår och Oneaceinapril kopplade enkelt grepp på ledaren mitt på upploppet och vann enkelt på 1.19,3/2160 meter voltstart. Förstapriset var 17 000 kronor.

På Oviken den 3 juli blev det fyra Östersundstränade segrar och två av dem togs av Jan Wallén med egentränade Rive Rappa som vann både försök och final. I försöket fick Rive Rappa vandra utvändigt om ledaren och trots den jobbiga resan vann det åttaåriga stoet enkelt på 1.29,1/2100 meter voltstart.

Även i finalen hamnade Rive Rappa först i andraspår och Jan Wallén försvarade den positionen när attackerna kom bakifrån och körde sig resolut till ledningen med varvet kvar till mål. Det blev tuff körning under slutrundan, men Rive Rappa sträckte ärligt på sig hela vägen och höll undan till seger på 1.28,9/2120 meter voltstart. Totalt blev det 60 000 kronor till Rive Rappa i försök och final, 20 000 kronor för segern i försöket och 40 000 kronor för segern i finalen.

Stefan Lönnberg-tränade Barkåks Nero vann tillsammans med Lars-Åke Svärdfeldt. Det blev dock en startgalopp som kostade en hel del markförlust, men Barkåks Nero jobbade sig ikapp till fjärde häst på innerspår som sedan blev tredje invändigt. På sista långsidan löste det sig perfekt och Barkåks Nero kom snyggt fram i andra ytter. Attacken sattes in in på upploppet och segern blev mycket enkel på 1.18,1/2120 meter voltstart. Förstapriset var 20 000 kronor.

Det blev ytterligare en seger på Oviken och den kom genom Arne Forsberg-tränade Kövras Spik. Från innerspår i voltstart ledde den sexårige valacken hela vägen och tog karriärens första seger på 1.38,1/2100 meter voltstart. Förstapriset var 10 000 kronor.

På Bergsåker den 8 juli blev det en Östersundsseger genom Anette Wikström-tränade Bodybuilder som tog andra raka segern i Wikströms regi. Från innerspår bakom bilen tog den femårige hingsten direkt hand om ledningen. Första 500 passerades på 1.11,7 och första varvet på 1.14,2 och trots att det var körning mest hela vägen gick Bodybuilder undan till seger på 1.13,3/2140 meter autostart.

Foto på Bodybuilder är taget av Mikael Rosenquist på TR Bild i hästens förra regi.

Publicerad fredag 9 juli 2021.