Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 4.

Vi inleder med information om stallbygget. Byggstart är på måndag den 1 februari där vi inledningsvis kommer röja runt staketet vid rakbanan och montera insynsskydd.


Därefter påbörjas bygget med markarbete, gjutning, grävning, borrning och därefter konstruktion. Då bygglovet dröjde är nu målsättningen att vara klar till 1 maj, tufft tidsschema men möjligt…

Vi kommer nu inte att skicka ut travprogram, men vi bjuder i stället på detta till er som önskar. Vi lägger ut programmen på Spiltas Restaurang på aktuell tävlingsdag. Välkomna och hämta ett ex!

Med start nästa vecka ska vi försöka köra bort alla snöhögar på stallbacken. Tidigare var detta en extern kostnad men i år hanterar vi det själva. Vi lägger upp snön på publikparkeringen längst upp mot Hyggesvägen, en plats som inte används. Vid tävling är det då av stor vikt att så få bilar som möjligt parkerar inom området. Ni som inte behöver bilen i er tjänst, vänligen parkera utanför området. Hjälp oss med detta.

Vi har åter startat upp ett formellt informationsutbyte mellan aktiva och anläggningsgruppen. Syftet är att hålla tempo på frågor som rör anläggningsfunktionen. Detta innebär att Per L och Tomas B som representant från stallbacken, Andreas J som anläggningsansvarig, sportchef Mattias S och jag träffas en gång i månaden. Har ni synpunkter, förslag på åtgärder eller idéer på förbättringar kan ni kontakta någon av oss. Om det är enkla och/eller akuta frågor så ska ni inte vänta utan självklart direkt ta kontakt med Andreas.

Med start 1 februari kommer tränare och hästägare att kunna hantera behandlingsjournalerna för sina hästar digitalt via sitt användarkonto på travsport.se. En tränare kan fylla i och hantera journaler för alla hästar som finns upptagna på dennes träningslista vid behandlingsdatumet.

Östersundstravets epizootigrupp består av ansvarige Ulf Hedenström, veterinär Tony Zäll, sportchef Mattias Stenby, anläggningschef Andreas Johansson och jag. Vi träffas årligen för att summera händelser och eventuella tillbud. Året har varit lugnt och vi kan konstatera att vi följer de restriktioner som finns, alla tar ansvar och smittskyddet fungerar. Bra jobbat!

Lycka till!

Trevlig Helg!

Publicerad fredag 29 januari 2021.