Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 3.

150 000 människor är nu vaccinerade och sjukvården påbörjar snart omgång två. Allt eftersom doserna anländer, vaccineras den svenska befolkningen i en förutbestämd turordning.


Den uppgång man räknat med under jul- och nyårshelgen blev inte lika markant som man trott och nu ser man en försiktig men tydlig nedgång. Pandemilagen är nu på plats och kan, om så krävs, användas om man tex. vill stänga viss verksamhet helt. I övrigt gäller det att hålla i och följa restriktionerna!

Resultatet för 2020 är snart klart och vi har under sista kvartalet haft både positiva och negativa överraskningar, men på flera områden sticker vi ut. Vi ligger bland annat väldigt bra till när det gäller antal startande hästar i loppen och antal elever i travskolan. Detta innebär initialt bra incitament för Östersundstravet och på sikt en framtidstro som är helt avgörande för tillväxt. Trots rådande pandemi har vi kunnat följa vår plan och vågat ta de beslut som varit nödvändiga. Alla beslut är inte alltid rätt men som en äldre och mycket framgångsrik man sa: Man fattar alltid beslut efter, just för stunden, rådande situation…

Budgeten för 2021 ser lika spännande ut som oviss. Vi har kontroll men omvärldsläget innebär en sårbarhet vi inte vet nivån på. Pandemin är oförutsägbar och risken för långvariga negativa konsekvenser är påtagliga. Viktigt är nu att gasa och bromsa vid rätt tillfälle.

Vad planerar vi göra under 2021? Vi ska bland annat:

  • bygga nytt stall och då samtidigt konvertera energin för stall 9 och Kliniken.
  • justera banunderlaget efter 2020-års banomläggning, vilket vi årligen ska göra.
  • dika ur och justera skogs- och rakbanan och lägga mer material på slingan till Gräfsåsen.
  • komplettera belysningen på stallbacken.
  • uppgradera hagarna utefter stallbacksinfarten.
  • konvertera ventilation.
  • köpa en beg. lastbil – billigare, snabbare och effektivare hantering av gödsel, snö och grus.

Må väl och ta hand om varandra!

Trevlig Helg!

Publicerad fredag 22 januari 2021.