Shocking Superman flyttas till Robert Bergh

Jämtlands stora hopp inför det förra året var Shocking Superman och man hoppades på start i Solvallas Elitlopp, men det gick inte som man hade tänkte sig under året och 8-åringen går nu ur Oscar Berglunds regi och hamnar hos Robert Bergh.


Travronden skriver att den 8-årige dubbelmiljonären Shocking Superman (e. Orlando Vici), som har har varit Östersundstränaren Oscar Berglund profilhäst under de senaste säsongerna, efter en tyngre period på banorna lämnar länet. Iställer väljer ägarna att flytta honom till Robert Berghs regi. Bilden är tagen av Lars Jakobsson/TR BILD.

Man måste få vara besviken

– Det är svårt det här. Man är travtränare och hästen har trots allt inte levererat som vi har hoppats. Det är bara att inse att om man inte gör kunderna nöjda äger de rätten att ändra på situationen. Samtidigt måste man få vara besviken. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt och jag vet att jag aldrig kommer i kontakt med en så bra häst igen, säger Oscar Berglund till Travronden.

Norskfödde Shocking Superman kom till Oscar Berglunds träning inför 2019 och var bland annat ruskigt bra vid seger i Silverörnen där han vann på 1.10,7 full väg. Ifjol blev det bara åtta startar och det stämde det inte som man hoppats. 

Publicerad onsdag 20 januari 2021.