Segrar till länet vid lunchtrav

Under veckans första dagar har det varit lunchtrav på Bergsåker respektive Umåker och det blev en seger till länet på vardera bana, båda från ledningen genom Prince S.W. och Absolut Big Red.


Under måndagens på Bergsåker höll Prince S.W. med Sofia Frilén ut Turmalin Yankee med Mats E Djuse inledningsvis bakom bilen i V4-3, varför den senare valde att gå ned i rygg in på den första upploppsrakan. Den Tomas B Nilsson-tränade valacken kunde efter den snabba öppning dra ned ordentilgt på tempot och sedan hålla undan till en säker seger på 1.14,9a/1640 meter till 8,67 i odds hos atg. Veronica Sundberg Books sto blev kvar i rygg med till synes gott om krafter i behåll. I det första loppet blev den senares stallkompis Text Man Hörsta med Mats E Djuse trea på 1.16,7a/2140 meter från fjärde ytter, veks ut i rygg i tredjespår i rygg 400 kvar, kom ned invändigt på upploppet, avslutade vasst och blev endast knappt slagen. I det sista loppet blev Nicklas Rehnsbos Forces Of Destiny trea på 1.18,7//2160 meter från fjärde ytter, avancemang halvvarvet från mål och en rejäl avslutning långt ute i banan.

I Umåkers V4-2 spetsade Absolut Big Red med Jonas Johansson (Jonas är den som syns på fotot) direkt, fick styra och ställa där framme och stack mycket enkelt undan till slut till seger på 1.16,8/2140 meter, till 3,77 i odds. I lopp 7 slutade Oscar Berglunds Ronja Boko med Jonas Johansson tvåa på 1.16,9/2160 meter från tredje/fjärde ytter, avancerade fram i rygg i tredjespår på den sista långsidan, men fick långt fram så det blev en egen attack i fjärdespår i slutsvängen, avslutade riktigt starkt och var nära att hinna fram till segern, men Hayden Web med Mats E Djuse hann undan efter ett lopp i rygg på ledaren.

 

 

Publicerad tisdag 23 februari 2021.