Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 50.

Årets sista veckobrev handlar, dels om pandemin och, dels om nästa års satsningar på Östersundstravet. Samtidigt vill jag passa på att Tacka Er för ännu ett bra travår.


Pandemin med den nya varianten Omikron gäckar oss fortsatt, än så länge inte i paritet med det ”gamla” C-19 men det är ändå oroande. När vi får information och läser om att pandemin stagnerar händer det motsatta och smittspridningen ökar igen. Nu kommer det nya restriktioner, även om det är ganska lindriga åtgärder i Sverige, är det viktigt att följa och vara observanta på utvecklingen. Min grundprincip är att undvika folksamlingar, att gärna använda munskydd i samband med resor, oavsett om det är i lokaltrafiken i Östersund eller i myllret i Stockholms tunnelbana. Det är bara du och jag som kan ta ansvar. Samtidigt är det min övertygelse att det bästa är att vaccinera sig, förutsatt att man kan och får.

Nu till lite mer konkret information. Årets finaldag på Östersundstravet blev riktigt bra och lyckad. Fina tävlingar, riktigt bra bana, många sponsorer och god stämning symboliserade denna avslutning på 2021. Vi står nu inför ett väldigt spännande 2022 med stor potential för tillväxt och utveckling. Den framgång spelbolaget ATG haft under pandemin ger nu äntligen lite återbäring, till er aktiva och till banan. Detta innebär att både prispengarna och möjligheten att göra mer på banan ökar.

Vi har påbörjat projektet ”En ljus idé” vilket innebär att vi ska byta ut den gamla banbelysningen till ny ledbelysning, vi ska komplettera denna med belysta 100-metersstolpar, vi ska byta ut gamla lysrör i stallarna till ledbelysning och förstärka upp belysningen på stallbacken, där vi har några mörka områden.

Detta borgar för en rejält uppgraderad anläggning, vi uppfyller de tekniska kraven från TV, det är bra miljöstrategi och det sparar pengar på sikt. Jag har ansökt om Regionala bidrag, jag har sökt pengar från både Svensk Travsport och från Energifonder, allt för att vi ekonomiskt ska kunna hantera denna ganska stora investering. Vi ska samtidigt passa på att flytta huvudstarttornen, flytta och byta ut ett antal dräneringsbrunnar och vi ska ytterligare bredda säkerhetsspåret med ca: 1m. Samtidigt ska vi addera en inmätning och korrigering av banan… Utöver allt detta ska vi åter revidera arbetet med SÄBA (SÄkerhet BAna). Vi ligger i framkant men det finns ändå en del vi måste ta oss an.

Vi har tidigare haft ett antal öppna möten där vi dryftat och informerat er om verksamheten. Den 14/12 provade vi ett nytt koncept, då samtliga hyresgäster bjöds in till ett informationsmöte. Många bra förslag diskuterades och några blir verklighet inom kort. Två frågor vi var överens om var höjd ersättning för uthyrda boxar vid tävling och nya hyreskontrakt. Detta innebär ingen oro och inga stora skillnader, alla var dock överens om att vissa delar i hyreskontraktet ska skrivas om, med anledning av nya ersättningsnivåer och att det ska göras lite tydligare. Uppsägningen av nuvarande hyresavtal skickas ut i december 2021 och nytt kontrakt skickas ut för påskrift under januari 2022.

Nytt för 2022 är också det nya Årskortet, som ersätter alla tidigare kort, där alla hästägare med vän nu har tillträde till samtliga travbanor, exkl. stordagar. Detaljerad information finns på vår hemsida. Klicka här så kommer du till den informationen.

Nu satsar vi framåt, nytt år och en extra STL/V75-dag redan den 29 januari innebär en riktigt fin start på det nya året. Gå in på hemsidan här och läs, gå in på Tickster och köp efter era önskemål, det finns många olika alternativ.

På tisdag 21/12 till torsdag 23/12 måste slingan mot Gräfsåsen hålla stängt av säkerhetsskäl då markägaren ska röja från campingen upp mot E14. 

Till sist hoppas verkligen ni alla får en fin, trevlig God Jul och ett Gott Nytt År!

/JQ

Publicerad fredag 17 december 2021.