Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 49.

Oro i världen och Europa, oro i vår närhet och oro i Sverige…


Även om många i branschen uttalar att den nya varianten, Omikron, inte är lika farlig som C-19 ser vi nu att länderna runt om i världen drar åt och vidtar nya restriktioner då smittan sprider sig fort, inte minst i Norge som snabbt nu vidtagit åtgärder. Detta innebär att vi återigen ska vara försiktiga, hålla avstånd och sköta hygien. Jag är inte förvånad om den nya ”chefen” Karin Tegmark Wisell, efter tidigare kritik från kommissionen, vidtar betydligt snabbare åtgärder. Så av den anledningen är det nu nya rutiner med bl.a. vaccinationspass på travbanorna, se mer på hemsidan och i travprogrammet.

Nytt för 2022 är också det nya Årskortet, som ersätter alla tidigare kort, där alla hästägare med vän nu har tillträde till samtliga travbanor, exkl. stordagar. Detaljerad information finns om du klickar här.

Inför jul- och nyår har vi redan lagt ut öppettiderna på anläggningen. Vi hoppas att denna tidiga planering ska ge er bra förutsättningar och goda möjligheter att träna och förbereda er för nästa start. Vi ska också lägga ut namn och telefonnummer på den som ansvarar för respektive dag, allt för att ni ska få bästa förutsättningar och hjälp.

Efter mycket strul med utrustning och annat kommer vi nu avsluta de sista två hagarna utefter stallinfarten, varav en longeringshage (volt). Därefter tar vi nya tag till våren. Det kommer också upp nya skyltar på området som anvisar ny hastighet (sänkning) och att hästar har företräde. Var försiktig och respektera detta!

Ett led i att minska energiförbrukningen och samtidigt förbättra belysningen har vi också påbörjat konverteringen av gamla och i vissa fall trasiga lysrör till ledbelysning i stallarna. Vi tar detta succesivt och efterhand, genomförandet pågår från nu och in i Q1.

Vi vill gärna träffa alla hyresgäster, ni som hyr stall/boxar inne på travet. Vi vill informera om året, om nästa år och samtidigt ta del av era synpunkter på anläggningen. Vi bjuder på stut och kaffe! Tisdag 14/12 kl 1800-1900.
Anmälan till mig på sms (070-6589451) eller mail (jan.quicklund@ostersund.travsport.se)

Till sist:

  • Prispengarna ökar, 50 miljoner till vardagstravet och 10 till eliten
  • Tidigare startpeng 500 kr ökar till 1 500 kr
  • Matlappen i vardagstravet ökar till 3 000kr
  • Ett antal 35 000-kronorslopp får 40 000 kronor i förstapris
  • Lägsta garanterade prispengen på V75 och V86 blir 2 500 kr

Mer om prispengarna och detaljerna kan ni läsa om ni klickar här.

Lycka till!

/JQ

Publicerad tisdag 7 december 2021.