Sportchef Mattias Stenbys ledare till 16 december

Det blev två Östersundstränade segrar vid lunchtravet förra onsdagen. Oscar Berglunds Mellby Galanga som tog karriärens 15:e seger i 40:e starten och Per Linderoths treåriga Young Hope som tog karriärens första seger i andra starten.


Grattis till er och måste även passa på att gratulera Stall Oscar Berglund till STL-segern med Dwayne Zet på Bergsåker förra lördagen. Det är också Dwayne Zet som pryder omslaget till denna veckas banprogram.

Vi har korrigerat lite i prispengarna till denna sista tävlingsdag för 2021 för att alla prispengar som Jämtlands Travsällskap tilldelats verkligen går ut till hästägarna. Vi har höjt upp några lopp och alla lopp har åtta fasta priser som en liten julklapp till alla som startar, så i istället för sex eller sju priser blir det denna dag åtta fasta priser i alla lopp.

Mats E Djuse vann två lopp på lunchtravet i onsdags och gjorde därmed ett ryck i kuskligan, han har nu fem segrar ner till tvåan Magnus A Djuse och trean Daniel Wäjersten. I tränarligan är det däremot mycket jämnare; Oscar Berglund och Daniel Wäjersten står båda på 18 tränarsegrar vardera inför den avslutande tävlingsdagen och båda har segerchanser under kvällen. Årets sista montélopp reds förra tävlingsdagen och där kan vi konstatera att Angela Eriksson blev segerrikaste montéryttare på Östersundstravet 2021 med sina fem segrar.

Jag vill passa på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År och välkomna alla tillbaka till årspremiären söndag 16 januari då vi har huvudtävlingar med GS75. Knappt två veckor senare, lördag 29 januari, arrangerar vi sedan vår första STL/V75-omgång vintertid. När nu den norrländska travsporten och Östersundstravet tilldelats denna STL/V75-omgång istället för Jägersro som haft den tidigare år är det viktigt att vi som arrangör gör något bra av denna dag. Det är också viktigt att alla aktiva i Jämtland och Norrland i stort sluter upp och laddar för den 29 januari med att anmäla. Vi vill att detta ska bli en ny tradition med en STL/V75-omgång i Norrland och på Östersundstravet vintertid, det är då viktigt att dagen blir bra för att den inte ska flyttas söderut igen och det är förstås av det största vikt att många hästar anmäls till loppen den 29 januari.

49 Östersundstränade hästar till start denna avslutningsdag. Hur många segrar avslutar hemmalaget med? Det är gott om sponsorer och samarbetspartners som är på plats och vi hälsar alla hjärtligt välkomna. Påminner också all publik om att ha med sig ett giltigt covidpass och ID-kort som ska visas upp i entrén.

Lycka till!

Publicerad fredag 10 december 2021.