Dwayne Zet vann Sylvesterloppet med 537 629 kronor i förstapris

På fredagen kördes Sylvesterloppet med hela 537 629 kronor i förstapris och årets sista travlopp i Sveriges vanns av Oscar Berglund-tränade Dwayne Zet och Mats E Djuse.


Alla prispengar som inte delas ut i 6:e, 7:e och 8:e-priser under året på Axevalla flyttas till årets sista lopp i Sverige och på Axevallatravet, nämligen till Sylvesterloppet. I år hade det flyttats mer pengar till årets sista lopp än ifjol och förstapriset uppgick till hela 537 629 kronor. 

Från Östersund anmälde Oscar Berglund Dwayne Zet och Fredrik Jonsson anmälde Simb Zacky till loppet som skulle köras 70 mil söderut från Östersund. Flera dagar innan dagens tävlingar blev det känt att tävlingarna flyttades till Halmstadtravet, ytterligare 27 mil söderut. Men både Berglund och Jonsson valde att åka till tävlingarna.

Simb Zacky galopperade tyvärr bort sina möjligheter direkt från start, men Dwayne Zet som startade med 20 meters tillägg och Mats E Djuse prickade starten perfekt och den femårige valacken var snabbt framme som tredje häst. Han fick sedan en perfekt resa i andra utvändigt och när Djuse satte in attacken på upploppet bet spurten riktigt bra. Dwayne Zet avgjorde enkelt och Mats E Djuse bjöd på en härlig segergest. Segertiden blev 1.15,1/2660 meter voltstart och det här var fjärde segern i sjunde starten i Berglunds regi.
Dwayne Zet målgång_Halmstad.jpg
Efter dagens förstapris har han nu sprungit in 1 382 629 kronor. Äger gör Mikael Vikstrand i Karlstad.

Foto: Mikael Rosenquist på TR Bild. 

Publicerad fredag 31 december 2021.