Dwayne Zet vann STL Bronsdivisionen på Bergsåker

Oscar Berglund-tränade Dwayne Zet tog Östersundstravets tredje STL-seger för året när han vann Bronsdivisionen på lördagen.


Dwayne Zet var nedstruken från åttondespår till sjundespår bakom bilen och han öppnade bra, men blev ändå hängande i tredjespår runt första sväng. På första långsidan valde Magnus A Djuse att ”köra framåt” och när Dwayne Zet accelererade gjorde han det snabbt och kom överraskande till ledningen dryga varvet från mål. Första 1000 passerades på 1.12,2 och trots en tuff resa stack Dwayne Zet undan till en enkel seger på nya rekordet 1.11,6/1640 meter autostart. Äger gör Mikael Vikstrand i Karlstad.

Förstapriset var 110 000 kronor och Dwayne Zet har nu sprungit in 826 000 kronor. Det var karriärens åttonde seger i 27:e starten. Det var fjärde starten i Oscar Berglunds regi och tredje segern. För Oscar Berglund som tränare var det här årets 42:a seger i 119:e starten vilket ger en segerprocent på drygt 35 procent.

Det här var också Östersundstravets tredje STL-seger för året, de två tidigare har tagits genom Per Linderoth-tränade Young King på Östersund i juni och Fredrik Jonsson-tränade Simb Zacky på Solänget i oktober.

Foto: TR Media.

Publicerad lördag 4 december 2021.