Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 31.

Inledningsvis vill jag tacka alla er som på olika sätt bidrog till en fantastiskt fin travdag då vi arrangerade V86 i onsdags.


Osannolikt fin och spännande sport, bra bana, hög omsättning, mycket folk på publikplats och fullsatt på Spiltas. Den fina sommarkvällen bidrog ytterligare till den goda stämningen. Vi har i år fattat ett beslut om att alla som kommer till banan ska få banprogrammet kostnadsfritt. En åtgärd som gett mycket effekt. Det känns extra bra innanför västen när vår personal får beröm och kommentarer som -Unikt, -Snyggt, -Smart, -Oväntat, -Vad glad jag blir…

Vi är absolut inte bäst, och det vill jag understryka, men vi är bra på mycket. Två områden som bevisa att vi ligger i framkant är dels att vi, vår sportchef Mattias Stenby, gör propositioner till fem (5!) banor i Sverige, dels att vår anläggningspersonal med Andreas Johansson och Joel Sjölund numera hjälper fyra (4!) andra banor inför deras stora dagar. Detta vill vi göra, detta kan vi göra och självklart stärker det vår ekonomi på båda områdena. Detta innebär inte bara att vi hjälper andra, vi utvecklas också själva!

Vi jobbar kontinuerligt med våra tävlings- och träningsbanor. Ett steg i vår strategi är att ständigt försöka, i dialog med er aktiva, hitta nya och bättre förutsättningar för träning. Ett steg i processen är att vi nu ska förlänga backen till Gräfsåsen. Arbetet är påbörjat och vi hoppas att den ska vara körbar i slutet av augusti. Självklart kommer vi justera och anpassa efterhand och det krävs också tid för banan att sätta sig. Denna åtgärd är ytterligare ett exempel på hur vi vill göra vår anläggning än bättre, att vi ska hitta lite nya upplägg och att ni ska med nya och bättre förutsättningar kunna sikta mot nya segrar.

Viktiga datum:

  • 13 augusti är det anmälan till 19 augusti
  • 7 augusti och 21 augusti kör vi provlopp
  • 25 och 26 augusti är stora banan stängd för inmätning enligt Svensk Travsports nya krav
  • 28-29 augusti är det hopptävlingar och då är stora banan stängd (stängd från fredag 27:e kl 15)
  • 4 september är det ponnytrav

Till sist:

Pandemin är inte över trots lättnader i samhället. Smittan ökar nu i landet igen vilket innebär att vi åter måste skärpa oss lite extra. Försök att inte släppa garden, håll ut!

Tack än en gång och lycka till!

/JQ

Publicerad fredag 6 augusti 2021.