Money Smile och Open Sky vann på Bergsåker

På lördagen arrangerade Bergsåker sina Sundsvall Open Trot-tävlingar och det blev två Östersundstränade segrar under dagen.


I Provinskampen, där Hästägarföreningarna på norrlandsbanorna väljer ut var sitt ekipage, hade Per Linderoth och hans egentränade Money Smile lottats till spår tolv bakom startbilen. Han hamnade till en början i sjätte utvändigt, men 1350 meter från mål styrde Per på i tredjespår och man kom sedan fram utvändigt om ledaren 900 kvar. Linderoth valde direkt att lägga press på ledaren och 400 kvar kopplade Money Smile greppet, han stack sedan undan till en mycket enkel seger på ett mycket övertygande sätt på nya rekordet 1.13,6/2140 meter autostart.

Förstapriset var 50 000 kronor och Money Smile har nu fem segrar på tolv starter och har sprungit in totalt 305 300 kronor.

Dagens andra Östersundsseger kom genom Oscar Berglund Open Sky som tog andra segern i tredje starten i Berglunds regi. Från innerspår i voltstart hamnade den femårige valacken i rygg på ledaren. Första varvet öppnades på 1.16,3 och det såg länge ut som att Open Sky satt fast, men mindre än 100 meter från mål kom luckan och Open Sky speedade till en enkel seger på 1.15,6/2140 meter voltstart tillsammans med Magnus A Djuse i sulkyn.

Förstapriset var 100 000 kronor och det här var femåringens sjunde seger i elfte starten, totalt har han nu sprungit in 194 638 kronor.

Foto på både Money Smile och Open Sky är taget av Jenny Rehnman och som det såg ut idag är det här två Östersundstränade hästar som kommer vinna många lopp framöver.

Publicerad lördag 28 augusti 2021.