Index Magi och Ylva Li Karma vann på Dannero

Dannero körde tävlingar på söndagseftermiddagen och det blev två Östersundstränade segrar.


Det började med Oscar Berglund-debutanten Index Magi. Det treåriga stoet hade spår två i voltstart och tappade lite mark från början, men Mats E Djuse körde tidigt fram utvändigt om ledaren. Första varvet passerades på 1.18,9 och runt sista sväng pressade Djuse på ledaren och Index Magi kopplade grepp. Sista biten blev hon snöpligt passerad efter en rejäl insats och var tvåa i mål, men den som var först i mål flyttades ner som trea på grund av en incident mitt på upploppet. Därav gick segern till Index Magi på 1.17,6/2140 meter voltstart. Förstapriset var 20 000 kronor.

Malin Löfgren-tränade Ylva Li Karma tog årets andra seger när hon vann Svensk Travsports Kallblodsserie tillsammans med Ove A Lindqvist. Från andraspår i voltstart hamnade det sexåriga stoet i rygg på ledaren, unders slutvarvet drog ledaren hårt men Ylva Li Karma försökte hängde på så gott det gick. Mitt i sista sväng fick Ylva Li Karma närkontakt och gick ut i andraspår, hon kopplade greppet mitt på upploppet och vann enkelt på 1.28,9/2140 meter voltstart.

Förstapriset var 30 000 kronor, det här var karriärens femte seger i 29:e starten och Ylva Li Karma har nu sprungit in 248 150 kronor.

Fotot på Ylva Li Karma är taget av Tom Jönehag.

Publicerad söndag 1 augusti 2021.