Travskolan presenterar "En av Östersundstravets eldsjälar"

Arne Westman fyller 45 år i juli och är född och uppvuxen Östersund. Han bor med gångavstånd till travbanan som kan klassas som hans andra hem där han både arbetar och har sin häst. Man kan säga att Arne tillhör inventarierna på Östersundstravet, han har varit på travet i över 30 år.


Han blev meddragen av en tjej till travbanan när han var i 10-årsåldern, hon slutade med travet men Arne blev kvar i stallet hos Bengt Svensson. Han började springa med resultatlistor som 14-åring och 1990-1998 har han varit funktionär på alla tävlingsdagar. Från 1998 hittar man Arne på inskrivningen där han delar ut nummerbrickor, ropar ut till defileringar, har hand om skoinfo och vagninfo. Sedan 20 år tillbaka jobbar han även heltid på anläggningen på travet där han fungerar som ”allt i allo”, han kör traktor, rengör och ställer iordning boxar inför tävlingsdagar med mera, samt ansvarar för provlopp. Sedan slutet på 90-talet sitter han också med i måldomarnämnden vid ponnytrav.

Han har haft egen travhäst i 20 år, uppskattningsvis 10 olika och hans favorit hittills var Red Count. Arne har nu haft egen B-licens i fyra år och han har alltid haft hästarna uppstallade inne på banan. Just nu äger han Napoleon, ett kallblod som då givetvis står uppstallad inne på stallbacken.

Det är trav som gäller för Arne, några andra intressen har han inte tid med men nämner att han är siffernörd, han har ett oerhört sifferminne och memorerar bland annat resultatlistorna.

Det bästa med trav enligt Arne är att få träffa folk och att träna häst, tävlingsbiten är väldigt rolig tycker han. I övrigt gillar han att åka utomlands; Spanien, Grekland, Cypern är favoritställen och han försöker komma iväg två gånger om året.

Han trivs bra på jobbet och det bästa är att ha ett jobb att gå till säger han och han betonar vikten med det. Särskilt bra trivs han på inskrivningen där man träffar mycket folk.

Alla som besökt Östersundstravet har garanterat träffat Arne!

Travskolan vill härmed tacka Arne för det jobb han lägger ner.

Publicerad söndag 18 april 2021.