Tävlingar ikväll torsdag 15 april

Ikväll körs det tävlingar på Östersundstravet och första start är kl 17.45.


Lopp 1 är ett Juniorchans-lopp vilket bvetyder att det inte visas i ATG:s ordinarie sändning i ATG-live utan du måste välja Östersunds egna kanal i menyn på ATG-live.

Programändringar:
Lopp 4 nr 3 Diesel Harry och 13 Vessle Moen är strukna.
Lopp 5 nr 3 B.G.Felicia, 6 Crazyforareason Ås, 11 Bowling El Mar och 12 Grannstoscha är strukna.
Lopp 7 nr 11 Järvsöjerka och 13 Björs Idun är strukna.
Lopp 9 nr 3 B.G.Ramona M. och 6 Tell Grimm är strukna.

Kvällens huvudspelform från ATG är V5 och det inleds i lopp 3 kl 18.30. Här följer en V5-analys:

V5 inleds med 4 Van Gogh Z.S. som under fjolåret vann sex lopp på 14 starter och tjänade 650 500 kronor. Han skulle ha årsdebuterat på Östersund den 28/3, blev struken då men är nu tillbaka i startlistan igen. Robert Berghs häst visade toppfina kvalitéer ifjol och måste ses med bra chans direkt i årsdebuten även om toppformen knappast sitter där. 6 Mellby Don Juan satt fast med allt sparat i Påskharen på Gävletravet senast. Vann ett liknande lopp i Östersund den 8/1. 1 Casanova Sisu satt fast med krafter sparade i STL Silverdivisionen i senaste starten, ett lopp som vanns av Cab Lane och kanske kan utmana här. 3 Wasa Warrior mötte Gulddivisionshästen Hazard Boko på Solvalla näst senast och fick chansen sent då. 2 Elsa Mearas vann ett STL-lopp ifjol och gör intressant årsdebut på hemmaplan.

I V5-2 får 4 Tåga Ryker tipset. Vann enkelt från ledningen senast och kan göra det igen. 15 Tallmons Wiking vann i Östersund näst senast, men fick det inte att fungera i ett tufft gäng senast. Enklare emot nu igen. 14 Ylva Li Karma gjorde en rejäl insats som trea efter ett offensivt upplägg senast. 10 Mino Tabac gick utvändigt om Tåga Ryker senast och höll fint som tvåa. 11 Pilas Dunder gör spännande årsdebut. Rejäl vid seger i september ifjol. 6 Jack M.R. har fin fart i benen när han får det att stämma. 13 Vessle Moen såg inte slagen ut vid galoppen 450 kvar senast.

I den tredje avdelningen får vi se fina 5 Excellent Ima i årsdebut. Per Lindeorths häst var ute i Kriteriekval i senaste starten (Önas Prince vann före Manny Muscle), men galopperade då i slutsvängen. Har tränat på under vintern och ska räknas direkt. 15 Hazard In har ett bökigt läge, men var duktig som trea i senaste starten. 11 Bowling El Mar såg finfin ut vid segern senast och är uppåt i form. 7 Kalaxy Boko svarade för en bra insats senast och kan duga här. 1 Cross Track höll undan knappt från ledningen senast i ny regi. Tuffare emot nu, men om han får bestämma tempot kanske det kan gå

V5-4 blir spännande att se. 6 No Business slutade trea i BC-finalen i Eskilstuna i senaste starten. Har tränat på fint i vinter och ska räknas direkt. Det är dock 20 meter att plocka in på 2 Navona som kommer med fem segrar i rad. Vann från ledningen senast och skulle hon få bestämma tempot en bit i spets även denna gång kanske det blir jobbigt för No Business att plocka in tillägget. 4 Magic From Hill avslutade riktigt vasst som tvåa senast och var trea bakom Navona näst senast. 5 Global Brexit var ute i ett tufft gäng senast och sprang en fin tid då.

I den avslutande avdelningen har 7 Bleke Silver en bra uppgift. Den norske sexåringen har övertygat på Leangen och rundade till en överlägsen seger i senaste starten. Arve Sjoner vann fyra lopp som kusk på Östersund ifjol och har bra chans med Bleke Silver här. 8 Järvsö Bukefalos har visat stigande form på slutet. Trea bakom Ulvsåsen näst senast och fick chansen sent i senaste starten. 4 Bara Blixten har visat fin form på slutet och avslutade bra som tvåa senast. 9 Grude Tilla kan en hel del och ska inte nonchaleras. 6 Moetiv ser formstark ut och har ett bra läge. 

V5-1:
4 Van Gogh Z.S.
6 Mellby Don Juan
1 Casanova Sisu
---------------------------
3 Wasa Warrior
2 Elsa Mearas
5 Ippon Futura
7 Scarlets Mirakel

V5-2:
4 Tåga Ryker
15 Tallmons Wiking
14 Ylva Li Karma
10 Mino Tabac
11 Pilas Dunder
6 Jack M.R.
13 Vessle Moen
---------------------------
3 Diesel Harry
9 Majos Höstglöd
5 Napoleon
1 Fall Galder
2 Diesel Flicka
7 Wik Viking
8 Kake
12 Bäck Svart

V5-3:
5 Excellent Ima
15 Hazard In
11 Bowling El Mar
7 Kalaxy Boko
1 Cross Track
---------------------------
14 Casino de France
6 Crazyforareason Ås
8 Livi Nationality
2 Tagquer
9 Adrianunow
10 Arya Karma
4 Text Man Hörsta
12 Grannstoscha
13 Persos Lime
3 B.G.Felicia

V5-4:
6 No Business
2 Navona
4 Magic From Hill
---------------------------
5 Global Brexit
3 Kiara C.Boko
1 Ultralight

V5-5:
7 Bleke Silver
---------------------------
8 Järvsö Bukefalos
4 Bara Blixten
9 Grude Tilla
6 Moetiv
13 Björs Idun
2 Troll Prinsen
3 Odexa
12 Moi Edel
5 Rive Rappa
10 Calle Cornelius
1 Maggnetta
14 Edbest
11 Järvsöjerka

3 x 7 x 5 x 3 x 1  = 315 rader

Publicerad torsdag 15 april 2021.