Tävlingar idag torsdag 22 april

Idag körs det lunchtävlingar på Östersundstravet och första start är kl 12.20.


Programändringar:
Lopp 4 nr 12 Rekord Amok är struken.
Lopp 6 nr 1 Svensson körs av Jimmy Dillner.
Lopp 7 nr 2 Son of a Hill är struken.

Tipsanalysen:
Det blev utdelning på fyra rätt på V5:an i torsdags och systemförslaget fick in 1 674 kronor på sina fyra rätt.

Den här gången är det V4 som är huvudspelform och i V4-1 får 1 Cesar F.C. tipset. Han vann enkelt från ledningen på Östersund i november och såg fin ut då. Nu är det årsdebut och det ser ut att bli ledningen igen. En bra chans, men han har aldrig vunnit på lång distans och garderas. 5 Order By Box gick bra som fyra i Påststayern på Gävle senast som vanns av Rotate. Visade klart uppåtgående form då, vann även två lopp i Östersund i höstas och kan mycket väl vinna även här. En som vann över 2640 meter senast var 3 Zidane D.E. och han var riktigt rejäl då. Skulle sedan ha debuterat för Daniel Wikberg den 4 mars, men skenade då innan loppet och fick strykas. Han står hårt inne på pengarna, men trots det måste han ses som ett tänkbart segerbud.

Den andra avdelningen är vidöppen och alla kan vinna, samtliga hästar streckas. 9 Monster Mustasch får tipset, han har sett fin ut i år och visat uppåtgående form. 2 Solör Jo har aldrig vunnit lopp, men har nu gjort fyra starter i Blekkans regi och såg fin ut bakom hästar senast. 6 V.Viking har inte startat på länge, men såg rejäl ut vid segern på Oviken förra sommaren. 8 Järvsö Johanna har inte haft rätta flytet på slutet, men kan bättre. 10 Minea har fin fart i benen och kan inte räknas bort. 5 Remjerva såg fin ut före tävlingar i torsdags, men galopperade bort sig. 1 Spang Vinvar visade åter bra fart mellan galopperna i torsdags och 4 Målbo Urbin fick aldrig chansen och hade krafter sparade i samma lopp. Här kan det bli en överraskning och alla hästar streckas.

I V4-3 har 5 Vimse Lars en vettig uppgift. Han är snabb ut och tar han sig till ledningen kan han bli svårslagen. Möter dock allt mer rutinerade och tuffare hästar. 7 Bol Brage vann ett STL-lopp som favoritspelad i augusti. Har inte fått det att fungera efter det, men kapacitet för att vinna finns. 1 Spik Loke var ute i ett tufft gäng senast där Torpa Olea vann och fick en tuff löpning då. Har inte vunnit på länge, men har nu pustat en stund vilket kanske gjort gott och har ett fint läge. 4 Thess Vilja slog Vimse Lars på bra sätt i oktober. Återkommer nu efter vinterträning och kanske kan slå till direkt? 2 Valle Storm fick en stökig löpning i första starten för Persson, kanske behöver fler lopp innan toppformen sitter där?

I den avslutande avdelningen spikas 9 Unlimited Face. Hon vann sju lopp på 13 starter ifjol och visade emellanåt riktigt fina kvaliteter, bland annat segrade hon hemma på Östersundstravet i september på 1.14,6/2640 meter autostart vilket var en snabbare segertid för fyraåriga ston än vinnaren i StoChampionatet över samma distans ifjol. Hon har tränat på under vintern och även om det kanske saknas en del till toppform borde hon ha bra chans att vinna direkt. I en svår V4-omgång känns hon som bästa spikförslaget. 1 Cab Frontline vann på Solvalla från ledningen i februari. Var inte som bäst senast, men har nu lopp i kroppen efter en förkylning och kanske kan utmana favoriten från ledningen? 5 Whispering Pines såg jättefin ut vid segern i Östersund. Var även duktig tvåa senast och kan vara en utmanare om segern.

V4-1:
1 Cesar F.C.
5 Order By Box
3 Zidane D.E.
---------------------------
2 Happy Confess
8 Tristan Cesar
9 TasteofChocolatier
7 Special Major
6 Red Rock Canyon Ås
4 Viktor Barsk

V4-2:
9 Monster Mustasch
2 Solör Jo
6 V.Viking
8 Järvsö Johanna
10 Minea
5 Remjerva
1 Spang Vinvar
4 Målbo Urbin
7 Tönder Ö.K.
3 Emilio C.G.
12 Sopranfaks
11 Karson
---------------------------

V4-3:
5 Vimse Lars
7 Bol Brage
1 Spik Loke
4 Thess Vilja
---------------------------
2 Valle Storm
10 Zitor
9 Fantom
8 Alma Prins
3 Byske Phlip
6 Minessa

V4-4:
9 Unlimited Face
---------------------------
1 Cab Frontline
5 Whispering Pines
7 Huddlestone
4 Secret of Joy
8 Aldorassa
11 S.G.Flying Diaval
3 Kicking Viking
13 Prince S.W.
6 Katinka
14 Empir Brick
2 Overpaid
10 Global Tribunal
12 Rekord Amok

3 x 12 x 4 x 1  = 144 rader = 288 kronor

Publicerad torsdag 22 april 2021.