Sportchef Mattias Stenbys ledare till 3 maj

Vi hade lunchtrav senaste tävlingsdagen den 22 april och det blev två härliga hemmasegrar. Lars-Åke Larssons Unlimited Face gjorde årsdebut och hon övertygade direkt med seger på 1.14,8/2160 meter voltstart.


Delägaren Bosse Eklöf satt nöjd i sulkyn som ni ser på omslaget av banprogrammet och det här var hästens åttonde seger i 14:e starten. Anders Henriksson Alviano tog årets tredje montéseger på hemmaplan och i sadeln satt som vanligt Angela Eriksson. Vilken utveckling av tioårige Alviano!

Den 3 maj ifjol flydde jag Stockholm och flyttade till Östersund, nu har det gått exakt ett år och jag har inte ångrat flytten en enda gång. Jag tycker att Östersundstravet hela tiden flyttar fram de sportsliga positionerna i travsverige och vi gör små förbättringar hela tiden för både varm- och kallblod. Det finns fortfarande massor att fila på och göra ännu bättre, det är hela tiden ett pågående arbete och jag hoppas förstås att det kommer att märkas allt mer under året.

Tyvärr blev det lite tunt anmält till denna tävlingsdag och det är förstås tråkigt när vi står i fokus. Här var jag, med facit i hand, lite för offensiv och skrev propositioner i väl hög klass både på varm- och kallblodssidan. Visst, vi får se flera fina hästar och säkert en hel del fina sportsliga prestationer under kvällen men det blev väl få hästar i flera av loppen kan jag tycka. När propositionerna skrevs i vintras tyckte jag dock att det kunde vara lämpligt att hästar i lite högre klass skulle få chans att starta på hemmaplan innan det är dags för årets STL-dag med V75 om en dryg månad den 12 juni. Till nästa tävlingsdag den 21 maj är det också 10 propositioner, men då i lite lägre klasser och förhoppningsvis får vi se fler välfyllda lopp den dagen.

Vi har huvudtävlingar och ATG arrangerar V64 på våra lopp den här dagen. 44 hemmatränade hästar finns i startlistorna och det blir spännande att se Per Linderoth Donners Am från 60 meters tillägg i sjätte loppet. Från samma distans startar Daniel Wikbergs Weekend Fun. Per har flera fina hästar till start denna kväll, bland annat Elsa Mearas i lopp 8 som var en av Östersundstravets STL-vinnare under 2020. Per är även kusk bakom Bergsåkers-tränade, men Östersundsägde, Ulvsåsen i lopp 9. Den femårige kallblodshingsten har hittills vunnit nio lopp på tolv starter.

Näst senaste tävlingsdagen den 15 april var det ingen som prickade in fem rätt på ATG:s V5:a till Östersund och det blev då utdelning på fyra rätt. Något som faktiskt hände vid flera tillfällen just på Östersundstravet även under fjolåret. Senast på lunchtravet den 22 april var V4:an ATG:s huvudspelform och då gav 4 rätt hela 134 671 kronor vilket är ovanligt högt för att vara den spelformen. Kan det bli ”svårspelat” även denna kväll med hög utdelning igen?

Vill också bara upplysa om att från kvällen torsdag den 6 maj till söndag den 9 maj är stora banan och gäststallarna uthyrda för hopptävlingar på Östersundstravet. Skogsbanan, rakbanan och träningsslingan till Gräfsåsen är dock öppen som vanligt för träning under de här dagarna.

Lycka till!

Publicerad torsdag 29 april 2021.