Sportchef Mattias Stenbys ledare till 22 april

Trevliga tävlingar i torsdags där Årets Häst 2020 på Östersundstravet, Oscar Berglund-tränade No Business, gjorde årsdebut och rundade till seger på 1.15,2/2160 meter voltstart.


Årsdebuten avklarades med träningsbalans/träningsutrustning och det blir spännande att följa henne under året. De stora målen är StoChampionatet på Axevalla i juli och Derbystoet på Jägersro i september. Samma kväll startade Oscar tyskfödde Airborne på Gävletravet och det blev en imponerande seger, den första på svensk mark. Har ni inte sett loppet så gå in och titta i lopparkivet på ATG.se, vilken insats!

Daniel Wikbergs Kalaxy Boko vann också i torsdags och tog årets andra seger, han pryder omslaget på programmet denna gång. Den här tävlingsdagen får vi se Wikbergs nyförvärv Zidane D.E. som skulle gjort debut för Daniel hemma på Östersundstravet den 4 mars, men då slet sig loss och skenade runt på skogsbanan innan loppet och då tvingades strykas. Nu är han redo för start igen och blir spännande att se mot betydligt mer rutinerade hästar i lopp 1. Men Zidane D.E. står sig säkert bra även i denna konkurrens.

Det är lunchtrav med första start kl 12.20, men tyvärr måste vi hålla lunchrestaurangen Spiltas stängd. En överenskommelse med alla banor är att vi inte ska riskera något under pandemin och när det är tävlingar är samtliga restauranger och publikutrymmen stängda. Det är möte inbokat med ST och banorna i slutet av april och vi hoppas förstås att komma igång med att kunna börja släppa in publik eller restauranggäster framåt sommaren. Men än så länge är det bara förhoppningar.

Den 30 april är sista dagen att anmäla till Kallblodsklassikern 2022/2023. Den kommande veckan kommer Arena Dannero och Östersundstravet även att presentera en nyhet kring loppet inför nästa år. Missa hur som helst inte att anmäla ditt tvååriga kallblod (född 2019) till klassikern, enklast är att göra det via ditt hästägarkonto på travsport.se eller att höra av dig till Östersundstravet så hjälper vi dig.

Lycka till!

Publicerad onsdag 21 april 2021.