Emma Gabrielsson – Årets ledare 2020

På torsdagskvällen delade Svensk Travsport ut en del priser och priset till "Årets Ledare 2020" gick till Emma Gabrielsson från Östersund.


Följande text är från Svensk Travsports hemsida.

I travsporten finns det många duktiga ledare i allt från våra utbildningsverksamheter och föreningar till våra travbanor och travtränare. Med utmärkelsen Årets ledare vill vi lyfta fram och synliggöra några av travsportens viktigaste utövare – våra ledare. Bland nomineringarna som skickats in utsågs Emma Gabrielsson (bilden) från Östersund till Årets ledare 2020.

Emma Gabrielsson är 23 år gammal och är hemmahörande i Östersund. Hon beskrivs som en person med ett stort engagemang och ett pedagogiskt ledarskap. Dessa egenskaper bidrar till den perfekta miljön för att både elever och hästar ska trivas och kunna utvecklas. Emma har jobbat länge i travskolan och är en mycket omtyckt ledare.

I nomineringen beskrivs Emma som en förebild som gärna hjälper till där hon kan och delar med sig av sin breda kunskap. Emma ställer alltid upp när det behövs och lånar också ut sina egna hästar om det behövs så att fler som inte har egen häst får möjlighet att ta del av travsporten både i form av träning och tävling samt i travskolans kursverksamhet.

En coronasäker prisutdelning
Utmärkelsen delades ut samband med den livsändning som Svensk Travsport genomförde på torsdagskvällen den 29/4.

– På grund av den situation vi befinner oss i är det tyvärr inte möjligt att genomföra en prisutdelning på plats på en tävlingsdag. Däremot kommer vi att bjuda in vinnaren till en fysisk träff så snart det är möjligt, säger Molly Eriksson, ansvarig för ungdomsfrågor på Svensk Travsport.

Priset, förutom äran, är en hjälm samt ett stipendium på 10 000 kronor där stipendiaten tillsammans med Svensk Travsport får välja en utbildning inom områdena ledarskap eller pedagogik.

– Det finns många duktiga ledare i travsporten och de blir också, genom sitt engagemang, viktiga förebilder för personer i sin närhet. Därför blir jag stolt över de fina nomineringarna som inkommit och att vi får möjlighet att hylla en av dessa känns väldigt bra och viktigt, avslutar Molly.

Motiveringen till priset som Årets ledare 2020 lyder:
"Emma är otroligt engagerad och har varit adjungerad ungdomsrepresentant i Jämtlands travsällskap, SPTF.s styrelse samt Östersunds ponnytravklubb. Emma är mycket engagerad i travsporten och är en förebild för väldigt många med sitt glada sätt och breda kunskap. Hon ställer alltid upp när det behövs och lånar också ut sina egna hästar om det behövs så att fler som inte har egen häst får möjlighet att ta del av travsporten både i form av träning och tävling samt i travskolans kursverksamhet. Detta behövs verkligen och kommer att behövas i större utsträckning när fler som inte har egna hästar hittar till sporten. Travsporten behöver fler som Emma!"

Publicerad fredag 30 april 2021.