Foto: Claes Kärrstrand, TR Bild

V64-tävlingar i Östersund under fredagskvällen

När Östersundstravet på fredag arrangerar en travkväll inklusive V64 är det 60 hemmahästar i startlistorna, fyra som kvalar och tre i premielopp.


De hemmahästar som vinnartippats i programmet är S.G.Flying Diaval och Unlimited Face. Ännu så länge finns det en programförändring. I lopp 6, V64-3, körs 7 Wild Hot Shot av Karin Olofsson.

För närvarande spår SMHI att vädret blir från 10 ned mot 8 grader, uppehåll och 4-5 m/s västlig vind (med upp mot 11 m/s i byarna).

Själva V64-omgången ser öppen ut och det blir sannolikt en god utdelning. Nedan kan du ta del textdelen av programtipset. Vi återkommer som vanligt här på hemsidan under tävlingsdagen med det senaste. Här framgår bland annat programförändringar, balans- och vagninformation, intervjuer, V64-analys och -förslag samt senare resultatrapporting LIVE.

Leder Pyrmo hela vägen?

När det är en spännande och öppen V64-omgång under fredagskvällen tror jag att det är goda chanser till en hög utdelning!

Jag har valt ut två singelstreck och den första kommer i uttagningslopppet till dam-SM, V64-3, genom Håkan Berglunds S.G.Flying Diaval som har en passande uppgift. Senast gick han bra till slut i ett tufft gäng, även om han inte tog sig förbi Otroligosåfin till slut. Det är lite enklare emot denna gång, Jennifer L Oscarsson har en vinstprocent på 18-28 % under år 2016-19, kör riktigt bra och jag tror på ekipaget.

Omgångens andra singelstreck känns mera självklart och kommer i V64-5 genom Pyrmo. Han har länge gått bra i stentuffa sällskap och Martin Lundahls hingst har denna gång ett perfekt springspår för Ulf Ohlsson. Jag tror att ekipaget blir släppt till täten och är i så fall mycket svårslaget!

I V64-öppningen talar en hel del för att Bollnäs-valacken Mr Clayton J.F. snabbstartar och övertar täten från Cobourg Havover. Väl där är det frågan om någon vill trycka upp tempot och han kan rinna undan. Owen Face vann åkandes från ”dödens” senast i ett enklare gäng, visade toppform och kan tänkas. Overtimeosåfin är ett motbud, men han har ju bakspår denna gång.

I V64-2 får Neon Tabac tipset för vasse Ulf Eriksson trots ytterspår. Valack står bra inne i loppet, har bevisad toppform och kan öppna fint bakom bilen. Motbudet är ”vinstmaskinen” B.B.Viking (tio vinster på elva starter) som är given på lappen, trots det svåra utgångsläget och att Stine kör själv denna gång istället för Thomas Mjöen.

V64-4 är ett klurigt sprinterlopp där de på papperet bästa har dåliga utgångslägen. Fredrik Norredahls Denali gillar distansen, har springspår för vasse Per Linderoth och med klaff kan det absolut vara dags för henne denna gång. En vidöppen spårtrappa över lång distans avslutar V64-omgången! Tipset med tvekan till speedige Unlimited Face då han har ett intressant smygläge för Bo Eklöf. Återkommande Gorgeous Am är ett av många spännande motbud. Lycka till på spelet!

/Niklas Herneryd

Publicerad torsdag 17 september 2020.