Travbanechef Jan Quicklund informerar, vecka 37.

Covid-19 har liksom blivit en vardag, vi håller avstånd, vi tvättar oss ofta och mer noggrant och handspriten är kanske den enskilt vanligaste produkten i våra hem och på jobbet just nu. Folkhälsomyndigheten ger signaler på lättnader, men jag uppmanar ändå er alla, att fortsatt vara försiktiga och visa respekt.


Vad gäller? Frågorna är många… 50 eller 500 personer? Publikevent eller ej? Ordinarie eller tillfällig verksamhet?

Regering, Folkhälsomyndighet, Tillsynsmyndighet, Kommun och Polis har alla funktioner och ansvar och samordnar tillstånd. Spiltas Restaurang är en så kallad ordinarie restaurangverksamhet då vi har daglig lunchservering.

Nu öppnar vi även upp på kvällen den 18 september för sittande restauranggäster. Men reglerna följer vi fortsatt med precision och tydlig information precis som vi gör under lunchtid; handtvätt, handsprit, avståndsmarkeringar, inga köer, inga totokassor, samt att det endast blir förbokning och servering vid borden.

För att möjliggöra ett öppnande av Spiltas Restaurang kommer vi dels vara mycket noggranna med vad som gäller, dels bara ta in ett begränsat antal besökare. Bordsbokning sker till Spiltas.
Men fortsatt gäller att vi inte tillåter publik, inga besökare utomhus! Entrén till Spiltas är också tydligt avgränsad. På stallområdet är det samma regler som tidigare.

När det går ont, när det inte fungerar, när maskiner går sönder eller en leverans av materiel eller grus är sen, då blir man frustrerad. Men lika glad och varm i själen blir man när ett annat travsällskap ringer och ber om hjälp.

– Kan ni skicka upp er banpersonal och hjälpa oss med banan, frågade Solänget i förra veckan. Detta är en viktig signal och ett kvitto på att vi gör bra saker. Mycket beröm till vår egen banpersonal med Andreas Johansson i spetsen. Men vi ska inte stanna upp, nu fortsätter vi jobba långsiktigt. Det kommer problem, vi kommer misslyckas, vi kommer göra fel men allt vi gör ska syfta till att bli bättre.

Sportsligt skördar vi fortsatt fina framgångar, både antal och kvalité är progressiv. Detta är avgörande för fortsatt utveckling, avgörande för både ekonomin och antalet travdagar. Det går upp och ner. Men jag hävdar att vi, i dagsläget, är en av de banor i landet som kanske har den bästa utveckling sett över alla områden. Antal elever i travskola, antal licenser, antal häst per capita, ökning av antalet hästar i träning med flera. Vi följer detta noggrant och det svänger men nu är det mycket som är positivt. Jag vill att ni alla där ute i verksamheten ska ta till er, ni gör ett bra jobb!

Nu kör vi!

/JQ

Publicerad fredag 11 september 2020.