Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Fler Östersundstränade hästar har startat i år

Till och med den 9 september 2020 kan Östersundstravet visa upp positiva siffror gällande antalet startande hästar från regionen.


Det började lite trögt första månaderna i år, och det var minussiffror första halvåret, men under sommaren och sensommaren har antalet startande Östersundshästar ökat rejält och jämför vi dagens datum med 2019 är det plussiffror.

Antalet startande varmblod med Östersundstravet som hemmabana har till och med den 9 september ökat från 166 hästar ifjol (1 jan – 9 sep) till 189 hästar under samma period i år.

När det gäller kallbloden har det också ökat, hittills i år det 122 kallblod med Östersund som hemmabana som startat, ifjol under samma period var det 110 kallblod som hade startat.

Jätteroligt och viktigt för framtiden. Ju fler starter Östersundshästar gör på ett år i Sverige och ju fler Östersundstränare som har starthäst varje år i Sverige desto fler tävlingsdagar och mer prispengar blir det till Östersundstravet framöver.

Bilden visar Pleasure For Cash som är den Östersundshäst som sprungit in mest pengar hittills i år, 429 500 kronor har det blivit hittills och sexåringen startar närmast på Hagmyren nu på lördag den 12 september.

Publicerad torsdag 10 september 2020.