Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Buzzer Beater spurtade till seger på Solänget

När Solänget kör tävlingar under tisdagskvällen provade Per Linderoth tre hästar i om Breeders Crown.


Bäst av dessa lyckades Orongo bland 4-åriga hingstar/valackar i V86-6, som efter en snabbstart och resa i rygg på ledaren fick chansen ut ur slutsvängen och spurtade till sig tredjepriset på goda 1.13,0a/2140 meter, bakom den vinnanade favoriten Admiral Ås med Ulf Ohlsson.

I V86-4, Breeders’ Crown för 3-åriga hingstar/valackar blev Excellent Ima fyra på 1.14,1a/2140 meter efter ett lopp i rygg i andraspår.

Bäst av Per hästar lyckades dock Buzzer Beater i lopp 6 som efter ett lopp i rygg i andraspår som tvåa/trea, hängde på i rygg i tredjespår från den sista långsidan, kom till en egen attack i fjärdespår in mot upploppet och via en rykande finish slog den 5-årige valacken efter Make It Happen sig fram till seger på 1.13,2a/1640 meter, till 7,72 i odds hos atg.

Per har för övrigt valt att den 18 augusti investera i den dubbla miljonären Clamenza AM, 8 år, som närmast kommer Dominik Locqueniux i Frankrike. Han har tidigare varit hos Kolginis på Järgerso och en kort sejour förra våren hos Geir Vegard Gundersen i Norge. Från den 31 augusti är han registrerad i Pers stall.

Publicerad tisdag 1 september 2020.